• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bir gecede 6 dükkân soydular
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sur'daki Gazi Caddesinde bulunan Aydın Hanı'ndaki (Eski Sabuncular Çarşısı) iş yerlerine gece saatlerinde gelen hırsızlar, 6 dükkândan 50 bin TL çalarak kayıplara karıştı. Esnaf, yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı bölgede böyle bir olayın yaşanmasına anlam veremediklerini belirtti.

Edinilen bilgilere göre, Suriçi Balıkçılarbaşı semtinde bulunan Aydın Hanı'na gece saatlerinde hırsızlar girdi. Hırsızların hanın arka tarafında bulunan duvara merdiven dayayarak hana girdikleri tahmin ediliyor.

Sur esnafından Fatih Selimoğlu, hırsızların 6 esnafa toplam 50 bin TL`lik zarar verdiğini söyleyerek duruma tepki gösterdi.

Kasasında hırsızlığın olduğu gün yüklü miktarda altın ve paraların bulunduğunu söyleyen Selimoğlu, “Biz sabah dükkâna geldiğimizde gördük ki dükkânı soymuşlar. Mağduriyetimiz çoktur. Bir an önce hırsızların yakalanması ve mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz.” dedi.

Toplam 30 bin TL'sini hırsızlara kaptırdığını belirten Selimoğlu, “İş yerini saat 18.00`de kapattık. Sabah 08.00 sıralarında hanı açıyorlar. Dükkân açılınca birçok esnafın kasalarının patlatıldığına şahit olduk. 3 esnaf kapattı işyerini. Esnafın derdi esnafa yetiyor.” ifadelerinin kullandı.

“Sur ilçesinde güvenlik görmüyoruz”

Sur ilçesinde yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı bölgede bu olayın yaşanmasına anlam veremediğini dile getiren Selimoğlu, “En güvenli yer olduğu iddia edilen Sur ilçesinde güvenlik görmüyoruz. Eğer güvenlik varsa bu kadar hırsızlık nasıl olur? Bütün iş yerleri için bu geçerlidir. Hanın bütün dükkânlarına girmişler, 6 esnafı soymuşlar. Kasaları patlatmışlar, toplam 50 bin TL`lik bir hırsızlık oldu.” şeklinde konuştu.

Selimoğlu, “Sur mağduruyuz, bize yardım etmeleri gerekiyor. İlk yaramızı kapatmadan, ikinci bir mağduriyet yaşadık. Yetkililerden hırsızların yakalanması ve mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz.” diyerek yetkililere çağrıda bulundu. (M. Sıddık Bilge, M. Hüseyin Temel- İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir