• DOLAR 32.58
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2457.023
  • ...
Dünya mazlumları konulu resim sergisine davet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hak ve Özgürlükler Platformu üyesi Sevgi, Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği (Sevgi-Der), "Dünya Mustazaflar Haftası" münasebetiyle 18 ile 19 Mart günlerinde Batman'da resim sergisi açacak.

Dernek tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, Gülistan Caddesi'nde açılacak serginin, 08.00 ile 18.00 saatleri arasında ziyaret edilebileceği belirtildi.

Bölgede ve farklı coğrafyalarda yaşanan ve yaşanmakta olan katliamları gözler önüne serecek sergiyle özelde Halepçe, genelde bütün mazlumların dramına dikkat çekilmek istendiğinin bildirildiği açıklamada, "Neslin zalimlere meyletmemesini, rıza göstermemesini amaçlamaktayız. Dünya Mustazaflar Haftası etkinliği ile sekizinci yılında özelde Halepçe ve tüm dünyada yaşanmış ve halen yaşanmakta olan zülüm ve katliamları sergilemek gayesiyle Sevgi Der, bu drama tüm insanlığın dikkatini çekmeyi amaçlamaktadır. Mazlum ve mustazaf insanların dramının gözler önüne serildiği resim sergisinde dünyanın dört bir tarafından zulme maruz kalan insanların acısını hatırlatmak ve unutturmamak hedef edinmiştir." denildi.

İki gün boyunca açık olacak sergiye bütün halk davet edildi. (M. Fatih Akgül-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir