• DOLAR 32.421
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2327.379
  • ...
Mardin`deki saldırıda bir ton patlayıcı kullanılmış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin-Diyarbakır Karayolu Mazıdağı Kavşağı'nda askeri aracın geçişi esnasında yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 2 asker hayatını kaybederken saldırıların ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı. Saldırıda bir tona yakın patlayıcının kullanıldığı belirtildi.

Edinilen bilgilere göre, Mazıdağı Aksu Jandarma Karakol Komutanlığınca Mardin-Diyarbakır Karayolu`nda mayın ve el yapımı patlayıcı araması yapıldı. Mayın ve patlayıcı kontrolü yapan askerlerin güvenliğini sağlayan askeri pikabın Mazıdağı Üçyol mevkiinde geçişi esnasında önceden yola tuzaklanan patlayıcı saat 08.35`te infilak ettirildi. Pikabın içinde bulunan 2 uzman çavuş, olay yerinde hayatını kaybetti.

Saldırı sonrası olay yerine çok sayıda polis, asker ve ambulans sevk edildi. Karayolu çift yönlü olarak trafiğe kapatılırken, hayatlarını kaybeden askerin naaşları, Mardin Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Olay yerinde yapılan incelemelerin ardından karayolu, tek yönlü olarak trafiğe açıldı. Pikaptan geriye kalan hurda yığını ise çekici yardımıyla yoldan kaldırıldı.

Bu arada asfaltın altına uzun zaman önce yerleştirildiği belirtilen patlayıcının bir tona yakın olduğu öğrenildi. Patlayıcı, uzaktan kumanda ile infilak ettirildi.

Valilikten açıklama

Konuya ilişkin açıklama yapan Mardin Valiliği, saldırının mayın ve patlayıcı arama faaliyeti sırasında meydana geldiğini belirtti. Açıklamada, “Bugün saat 08.35 sıralarında ilimiz Mazıdağı ilçesi Aksu Jandarma Karakol Komutanlığınca Mardin-Diyarbakır Karayolu`nda icra edilen Mayın/Eyp kontrolü esnasında BTÖ mensuplarınca önceden yola döşenen EYP`nin patlatılması sonucu 2 kahraman askerimiz şehit olmuştur.” denildi. (M. Salih Keskin – İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir