• DOLAR 32.565
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2449.12
  • ...
Meşal, Heniye ile Son Gelişmeleri Görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KATAR - Halid Meşal, İsmail Heniyye ile Katar`ın başkentinde bir araya geldi. Meşal ve Heniyye`nin uzlaşıyla ilgili son gelişmeleri ve Heniyye`nin yurt dışı turunun sonuçlarını görüştükleri bildirildi.

Meşal ve Heniyye`nin uzlaşı konusunda Hamas içinde anlaşmazlık olmadığını ve Doha Anlaşması`nın uygulanacağını ifade eden ortak bir açıklama yaptı.

Meşal-Heniyye görüşmesinin kısa süre içinde yapılan ikinci görüşme olduğu ve Filistin Başbakanı`nın ikinci yurt dışı turunun başında yine Katar`da bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptıkları ifade edildi.

Bu arada, Hamas kaynakları hareketin liderlerinin önümüzdeki hafta Mısır`ın başkenti Kahire`de toplanacaklarını ve son gelişmeleri tartışacaklarını bildirdi.

Hamas Hareketi içinde Doha Anlaşması konusunda yaşanan görüş ayrılığı giderildi ve Hamas liderliği anlaşmanın uygulanmasına karar verdi.

Öte yandan, İslami Direniş Hareketi (Hamas)`ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları komutanları Ahmed El-Ca`beri ve Muhammed Ed-Dayf`ın Halid Meşal`i arayarak Doha Anlaşması`nı desteklediklerini söyledikleri öğrenildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir