• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Mehmet Akif Ersoy Dicle Üniversitesinde anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Üniversitesinde 12 Mart İstiklal Marşı`nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy`u Anma programı düzenlendi. Kültür ve Kongre merkezinde düzenlene programa, Rektör Yardımcıları  Prof. Dr. Eyyüp Tanrıverdi, Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu, Genel Sekreter Vekili Yrd. Doç. Dr. Kenan Yakuboğlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vecihi Özkaya yaptı. Özkaya, Mehmet Akif Ersoy gibi değerli mütefekkirlerin oluşturduğu eserlerin toplumda ortak duygu ve düşünce meydana getirdiğini, İstiklal Marşı`nı yazarken, milletin ortak duygu ve düşüncelerinden beslendiğini söyledi.

Programa konuşmacı olarak katılan Dicle Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kamuran Eronat ise İslam Birliği ile Türkiye halkının kültürel değerlerini ayrılmaz bir bütün olarak gören Mehmet Akif Ersoy`un, şiirlerinde adeta bir toplum bilimci gibi hareket ettiğini ifade etti.

Eronat  daha sonra Akif`in, İslam Birliği ile kenetlenmesi neticesinde anlamlı bir güç birliği oluşturacağına dikkatleri çektiğini sözlerine ekledi.

Eronat, Türkiye`de toplumun şahlanışında ve uyanışında söz sahibi olan Akif`in, bu şiirlerde adeta bir düşünür gibi toplumunun duygularına tercümanlık yaptığını, sanatını toplumsal meselelere odaklayarak, milletine, o çok bağlı olduğu bağımsızlık ve hürriyet konularında önderlik ettiğini ifade etti.

Program sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eyyüp Tanrıverdi, konuşmacı Doç. Dr. Kamuran Eronat`a günün anısına bir teşekkür belgesi takdim etti. (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir