• DOLAR 32.55
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2443.994
  • ...
Mikro kredi desteğiyle iş yeri açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde ikamet eden ve mikro kredi desteği alan Sterk Karahan, lokantasının açılışını gerçekleştirdi.

Aşiti Mahallesi'nde yöresel yemeklerin satıldığı lokantanın açılışına Karahan'ın yanı sıra Kızıltepe Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Ahmet Odabaş, Kızıltepe Mikro Kredi Şube Müdürü Canan Özçelik ve Kızıltepeliler katıldı.

Burada katılımcılara hitap eden Odabaş, Karahan'ın yaklaşık 7 yıldır mikro kredi desteğinden faydalandığını söyledi. Odabaş, "Bugün bunu dükkâna çevirdi ve açılışını yaptık. Kadınların girişimciliği noktasında elimizden gelen ne varsa yapmaya gayret ediyoruz. Mikro kredi kapsamında 2007 yılından bu yana 700'e yakın girişimci faydalandı ve 7 trilyona yakın da para aktarıldı. Bunların çok büyük bir kısmı başarılıydı. Sterk hanım da bunlardan birisi. Kendisini tebrik ediyorum. Kadınlarımıza girişimcilik noktasında bizlere başvurmalarını, bizlerden yardım istemelerini rica ediyoruz." dedi.

Kızıltepe Mikro Kredi Şube Müdürü Özçelik, şunları söyledi: "Şu an 770 girişimci kadınımızla çalışıyoruz. Kuaförden tutun terzi, çeyizlik, aklınıza gelebilecek tüm girişimcilik işleri konusunda kadınlarımızın yanında olmaya çalışıyoruz. Sterk hanım da evinde mantı ve mahalli yemekler hazırlıyordu fakat 'Artık bu işi dükkâna çeviriyorum.' diyordu. Çok da hayırlı olduğunu düşünüyorum."

İş yeri sahibi Karahan ise "Hep kendi çabamla yapmaya çalıştım. Mikro kredi çektim, evde bir şeyler yaptım. Küçük çaplarda başladım, ufak bir dükkân açtım. Ondan sonra yavaş yavaş büyüterek bu hale getirdim. İş yerinin 50 bin liraya yakın maliyeti oldu. Burada hem yöresel yemekler hem ızgara çeşitleri hem ev yemekleri olacak. Halkımızın isteğine göre geliştireceğiz." şeklinde konuştu. (Mehmet Aslan-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir