• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Üç Balığın Hikayesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Üç Balığın Hikayesi

Bir yanı büyük bir nehre bağlı olan bir gölde, birbirleriyle arkadaş olmuş üç balık yaşıyormuş. Bir gün nehirdeki balıkçılar, gölün kenarına geldiklerinde, üç arkadaş balıkları görmüşler:

“Yarın buraya gelir, ağımızı şuraya atar, bu balıkları yakalarız,” diyerek çevreyi de bir güzel kolaçan ettikten sonra gitmişler.

Balıklardan birinin adı Ahzem imiş. Ahzem, balıkçıların davranışlarından amaçlarını sezerek hemen büyük nehire kaçmış. Kendini kurtarmış.

Ertesi sabah avcılar, ağlarını attıklarında, tehlikeyi Hazim adında ikinci balık da anlamakta gecikmemiş. Ancak büyük nehire kaçmak için çok geç kalmış. Çünkü gölün nehirle birleştiği yeri balıkçılar kapamış.

Aklına bir çözüm gelmiş. Sözde ölmüş bir balık gibi suyun yüzüne çıkarak hareketsiz bir durumda beklemeye başlamış. Balıkçılardan biri ölen bir balığı beğenmeyerek tuttuğu gibi nehir tarafına doğru fırlatmış. Balık çırpına çırpına nehre kadar varmış. Bir çırpıda nehre atlayıp avcıların elinden kurtulmuş.

Üçüncü balık tam bir güçsüzlük ve umursamazlık göstermiş. Yaklaşan tehlikeye gafil kalmış. Fakat ağlar atıldıktan sonra aklı başına gelmiş, tabi artık iş işten geçmiş. Son bir çabayla şuraya buraya atılmışsa da sonunda ağa yakalanarak balıkçıların eline düşmüş.

Bu haberler de ilginizi çekebilir