• DOLAR 32.571
  • EURO 34.993
  • ALTIN 2441.78
  • ...
HÜDA PAR heyeti fırtınada zarar gören halkı ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aralarında HÜDA PAR Çınar ilçe Başkanı Abdurrahman Tekdal ve ilçe yönetiminin bulunduğu heyet, cumartesi günü ilçe merkezinde fırtına sonrası oluşan hortumdan zarar gören halkı ziyaret etti.

Ziyaretler hakkında konuşan Abdurrahman Tekdal, can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu, bir daha böyle afetlerin yaşanmamasını temenni ettiklerini söyledi.

Tekdal, "11 Mart 2017 tarihinde akşam saat 17.00 civarında ilçemiz Yeni Mahalle'de bir fırtına meydana gelmiştir. Bu fırtına esnasında Allah’a hamdolsun herhangi bir can kaybı meydana gelmedi. Ancak söz konusu mahallede bazı ev işyerleri büyük ölçüde hasar görmüştür. Yeni Mahalle Has Camii minaresi yıkılmış ve bu fırtına nedeniyle maddi açıdan büyük bir hasar meydana gelerek birçok ev işyeri sahibi mağdur olmuştur. Bu afet nedeniyle bilhassa ev ve işyerleri zarar gören mahalle sakinleri kardeşlerimize ve genel olarak tüm ilçe halkına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Cenab-ı Allah’tan halkımızı bu tür afet ve görünmeyen bela ve musibetlerden muhafaza etmesini niyaz ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.

HÜDA PAR heyetine yaşadıklarını mağduriyeti anlatan ilçe esnafından Şeref Öztürk, "Eşyalarımızı caddeden topluyorduk. Bazı eşyalarımız hâlâ kayıp, nerede olduğunu bilmiyoruz." dedi.

Minaresi yıkılan Has Camii'ni de ziyaret eden HÜDA PAR heyetine bilgi veren cami imamı Mehmet Akbulut ise şunları söyledi: "Cuma günü minarenin yıkıldığı caddede pazar kuruluyor. Eğer minare Allah muhafaza o gün yıkılsa facia yaşanabilirdi. Aynı şekilde minare yıkılmadan birkaç dakika önce camide Kur'an dersi alan onlarca öğrenci de evlerine dağılmıştı. Yani Allah’a şükür yaşanacak büyük bir faciayı atlattık." (Vedat Aydın-İLKHA)





















Bu haberler de ilginizi çekebilir