• DOLAR 32.521
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2441.388
  • ...
Avrupa`da Siyer Sınavı heyecanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Avrupa Koordinatörlüğü tarafından, 2017 Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında Avrupa'nın farklı ülke ve şehirlerinde Siyer Sınavı düzenlendi. Umre ödülünü kazananlar sınav sonrası açıklandı.

İsviçre

İsviçre'nin Basel şehrinde de Avrupa Peygamber sevdalıları tarafından düzenlenen Siyer Sınavında, Semere Yayıncılık tarafından hazırlanan ‘Âlemlere Rahmet Peygamber Efendimizin Hayatı` isimli eserden derlenen toplamda 50 soru soruldu.

Kadın ve erkek katılımcıların ayrı salonlarda katıldıkları sınavda Dilşah Tiryaki birinciliği elde ederek Umre Ziyareti ödülüne hak kazandı.

İkiniciliği Gürcü Korkut kazanarak Türkiye seyahati ödülüne layık görülürken, Asım Köksal'ın İslam Tarihi isimli Siyer setini de üçüncü olan Garbi Zerey kazandı.

Siyer Sınavıyla ilgili kısa bir açıklamada bulunan Siyer Sınavı koordinatörlerinden Murat Korkut, sınavın kaybedeni olmadığını belirtirek, Siyer Sınavlarıyla Hz. Muhammed'in daha iyi tanımaya ve onun hayat rehberliğinin en güzel şekilde örnek alınmaya çalışıldığını söyledi.

Almanya

Almanya`nın Darmstadt kentinde bulunan Said Nursi Camii'nde düzenlenen Siyer Sınavına ilgi büyüktü.

Sınav sonrası duyguların paylaşan katılımcılar, "Önemli olan bu kutlu davanın önderinin hayatını öğrenip, hayatımıza tatbik etmektir. Bu tür organizasyonlar, bilgilerimizi tazelememizi ve bilmediklerimizi öğrenmemizi sağlıyor. Avrupa`da İslam`a ve Peygamberimize saldırmaları sebebi ile bu tür faaliyetlere daha yoğun bir ilgi ile sarılmamız gerekiyor." ifadelerini kullandılar.

Sınav sonuçları yapılan değerlendirmenin hemen ardından açıklandı. Açıklanan sonuca göre, Nursel Kavut umre seyahatine, Halil Kavut ise Türkiye seyahatine hak kazandı.

İtalya

İtalya'nın Como ve Trieste kentlerinde de eş zamanlı Siyer Sınavı gerçekleştirildi.

Siyer Sınavında, Semere Yayıncılık tarafından hazırlanan "Âlemlere Rahmet Peygamber Efendimizin Hayatı" isimli eserden derlenen  toplamda 50 soru soruldu.

Sınavın ardından dereceye girenler açıklandı. Buna göre, Como'da Yunus Can umre ödülünü, Halime Tetik Türkiye gezisi,  Meryem Deniz ise kitap seti kazandı.

Trieste'de ise Gülsüm Semerci Umre ödülü, Melik Tutar Türkiye gezisi, Ahmet Güda da kitap seti kazandı.

Umre ödülünü kazanan Yunus Can, yaptığı açıklamada, Peygamber Sevdalıları Platformuna teşekkür ederek, "En güzel kazanç Peygamber Efendimizin (sav) hayatını okuyup bir şeyler  öğrenmektir. Amaç kazanmak değil. Bu sınav sadece araçtır. Amaç ve gayemiz âlemlere rahmet efendimiz Hz. Muhammed'in hayatını okuyup ders ve ibretler alarak her daim yaşantımıza pratize etmektir." dedi.

Belçika

Belçika`nın Anvers şehrinde düzenlenen Siyer Sınavına ise El Gazali Eğitim Kültür Derneği ev sahipliği yaptı.

Kadın ve erkeklerin ayrı salonlarda girdikleri sınavda katılımcılar kendilerine yöneltilen 50 soruyu yanıtlamaya çalıştı.

Siyer Sınavında Sümeyra Kızar birinciliği elde ederek Umre Ziyareti ödülüne hak kazandı. Hüseyin Temizkan bir soru farkla ikinciliği olarak Türkiye seyahati ödülüne layık görüldü. Sınav sonucunda puanları eşit olan Zehra Kızar ve Tuba Düzgün, kaynak kitap dışından sorulan 10 soruyla üçüncülük için mücadele ettiler. Bu sorular sonucunda Zehra Kızar üçüncülük ödülü olan Asım Köksal'ın İslam Tarihi isimli kitap setini kazandı.

Sınav sonrası Siyer Sınavıyla ilgili düşüncelerini dile getiren katılımcılar, böyle bir etkinliğin düzenlenmesine vesile olan Peygamber Sevdalıları Platformuna ve üye derneklere teşekkür etti.

Avusturya

Siyer Sınavının Avrupa'daki bir diğer ayağı ise Avusturya'nın Innsbruck kentinde bulunan Said-i Nursi Camii'nde düzenlendi.

Siyer Sınavına 14 ve üzeri olan farklı yaş gruplarında katılım gerçekleşti. Sınavda katılımcılar arasında tatlı bir rekabet oluşurken sınav sonrası dereceye girenler açıklandı.

Harun Çelik Umre ödülü, Recep Abay, Türkiye gezisi, Ahmet Abdullah da kitap seti kazandı.

Viyana

Avusturya'nın Viyana şehrindeki Siyer Sınavına ise yoğun katılımın olduğu gözlendi.

Viyana'da ki Siyer Sınavı'nda büyük başarı göstererek 50 sorunun 48'ini cevaplayan Kiraz Güran birinciliği elde ederek Umre ödülüne hak kazandı.

İkinciliği Şerife Özalp kazanarak tablet ödülüne layık görülürken, Asım Köksal'ın İslam Tarihi isimli Siyer setini de üçüncü olan Satı Ertürk kazandı.

Siyer Sınavıyla ilgili kısa bir açıklamada bulunan Davet Camii Başkanı Fatih Öztürk, "Bizler Peygamber Sevdalıları olarak Efendimiz Hz. Muhammed'i anlatmayı ve yaşanmasını kendimize dert edindik. İnşallah bu tür etkinliklerle, sınavlarla peygamberimizin hayatını daha iyi öğreniyoruz." dedi.

Siyer Sınavı'yla ilgili kısa bir açıklamada bulunan Viyana birincisi Kiraz Güran, sevinç gözyaşları içerisinde duygularını şöyle dile getirdi:  "Öncelikle Peygamber Sevdalılarına teşekkür ederim. Peygamber Efendimizin hayatını daha iyi öğrenmemize vesile oldular. Gündemimiz değişti, aile ortamında gündemimiz Efendimiz Hz. Muhammed'di. Çok mutluyum, çok çalıştım İnşallah her sene katılmayı düşünüyorum." (İLKHA)










































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir