• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
PKK`ye yönelik operasyonlarda 3 kişi yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Kulp, Lice ve Hani ilçelerinin kuzeyi ile Bingöl sınırları içerisinde sürdürülen operasyonlarda biri silahlı PKK'li olmak üzere 3 kişinin yakalandığı belirtildi.

Açıklamada, "Lice ilçesi mülki sınırları içerisindeki 2 köy ve mezrada toplam 8 ev ve eklentileri ile arazide icra edilen arama faaliyeti neticesinde 24 Şubat 2017 tarihinde Lice ilçesi Türeli köyü bölgesinde yapılan Özel Birlik Operasyonu kapsamında teröristlerle çıkan silahlı çatışma sonrasında kaçan bölücü terör örgütü mensubu bir terörist ile teröriste yardım yataklık eden 2 işbirlikçi yapılan istihbari çalışmalar neticesinde Lice ilçesi Yaprakköy köyünde silahsız ve teçhizatsız olarak yakalanmış, 4 adet leşker kıyafeti, 5 adet uyku tulumu, 10 adet el telsizi, bir adet büyük boy çadır ele geçirilmiş, 3 şüpheli şahıs gözaltına alınmıştır." denildi.

Açıklamada, operasyon kapsamında 19 sığınak, 7 mevzi, çok sayıda örgütsel doküman ile yaşam ve giyim malzemesinin ele geçirilip, imha edildiği bildirildi.

Ayrıca, 6 adet 12 kiloluk mutfak tüpü içerisinde 300 kilo amonyum nitrat ile güçlendirilmiş el yapımı patlayıcı düzeneği ve 341 kilo uyuşturucu ele geçirildiği kaydedildi. (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir