• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Cizre`de 15 Şubat Gerginliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak`ın Cizre ilçesinde bölücü terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın yakalanma günü olan 15 Şubat’ı protesto eden bir grup bölücü terör örgütü yandaşı, izinsiz gösteriler düzenledi.

Güneydoğu’nun birçok ilinde Abdullah Öcalan’ın yakalanma gününü protesto ederek izinsiz gösteriler yapıldı. Şırnak’ın Cizre ilçesinde de bir grup örgüt yandaşı, Cizre-İdil kara yolunda izinsiz gösteri düzenleyerek bazı devlet dairelerine ve polise molotof, ses bombası, havai fişek ve taşlarla saldırdı. Örgüt yandaşları, İdil yolunu ve ara sokaklarda barikat kurarak yolu trafiğe kapattı. Halkın huzurunu bozmaya çalışan örgüt yandaşları, mahalle aralarında ateş yakarak polislere taşlarla saldırdı.

Polis ilk olarak anonslarla uyardığı grubun dağılmaması üzerine biber gazı ve tazyikli su kullanarak müdahale etti. Polis ekipleri barikatla trafiğe kapanan yolları tekrar trafiğe açtı.

Polisin müdahalesiyle göstericiler ara sokaklarda yakın tepelere çıktı. İdil yolu üzerinde bulunan her sokakta çevik kuvvet ekibi nöbet tutmaya başladı. Ara sokaklarda polis ile göstericiler arasında zaman zaman kovalamaca devam ediyor.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir