• DOLAR 32.58
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2436.353
  • ...
Bingöl`deki askeri alanın devri yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Belediye Başkanı Barakazi, Bingöl şehir merkezinde bulunan ve halkını büyük bir merakla beklediği 35 bin metrekarelik askeri alanın akıbetine ilişkin açıklamalarda bulundu. Barakazi,  yapılan uzun bir çalışmadan sonra askeri alanın resmen Bingöl Belediyesi`ne devrinin yapıldığını söyledi.

Bingöl Belediyesi konuk evinde kentte çalışan ulusal ve yerel basın temsilciler ile bir araya gelen Barakazi, açıklamalarda bulundu.

2012 yılında Kalkınma eski Bakanı Cevdet Yılmaz`ın girişimi ardından, PTT ve Telekom binaları karşısındaki askeri alanın belediyeye devri ve ticari alana dönüştürülmesi için Milli Savunma Bakanlığı nezdinde yürütülen çalışmaların olumlu neticeye ulaştığını belirten Barakazi, Bingöl şehir merkezinde bulunan 35 bin metrekarelik askeri alan yapılan uzun bir çalışmadan sonra resmen Bingöl Belediyesi`ne devri yapıldığını belirterek, tıkanan kent merkezinin bu alanın devri ile gelişeceğini ve Bingöl halkının istifadesine sunulacağını söyledi.

Barakazi, "Kaç tane belediye başkanı uğraştı bilmiyorum ama birçok belediye başkanımızda belli bir noktaya getirdikten sonra maalesef bu askeri alandan istenen arazinin bir türlü devri gerçekleşmedi.  Ama girişimlerimize devam ettik. En son 2 Mart günü Ankara`da protokol imzaladık.  Protokolün imzasının takibinin yazısı hemen Başbakana yazıldı,  Başbakanlıkta ilgili müsteşar yardımcısıyla görüştüm iznin bir an önce çıkması için. İzin çıktıktan sonrada biz bu alanla ilgili çalışmalara başlayacağız." dedi.

"Askeri arazinin devri ile kent merkezi ve çarşımızın önü açılıp gelişecek"

Barakazi, şöyle konuştu: "Bu alanda 3 temel parça var ve yapılan ön çalışmada birincisi, o alanda geçen yolları genişleteceğiz. Bu alana fazladan iki yol daha attık. Biri bağlantı yolu, biri de boydan boya bir yol. İkinci kısım alana ise belediye hizmet binasını yapacağız. Üçüncü kısım ise 13 bin metrekareye yakın o kısmı  da ticari olarak düzenliyoruz. Bununla kent merkezi ve çarşımız açısından güzel bir rahatlatma sağlayacağını düşünüyoruz." (Zahit Kanat- İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir