• DOLAR 32.194
  • EURO 35.014
  • ALTIN 2503.22
  • ...
SON DAKİKA
Milyonlarca öğrenci YGS`de ter döktü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bugün saat 10.00 itibari ile başlayan, milyonlarca öğrencinin ter döktüğü 2017 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) tamamlandı. Toplam 2 milyon 265 bin 902 adayın başvurduğu YGS, 7 bin 646 binada 350 bin sınav görevlisi ile gerçekleştirildi.

Sınav, saat 10.00'da başladı ve adaylara 160 soru için 160 dakika süre verildi. Adaylar, sınava girecekleri binanın kapısında, kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için sabahın erken saatlerinde sınava girecekleri binaların önünde hazır bulundu. Sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemleri tamamlandı ve saat 9.45'te sınav binaları kapatıldı.

Türkçe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Felsefe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri olmak üzere 4 farklı dersten 40`ar soru, toplamda ise 160 soruyu yanıtladı.

Diyarbakır'da sınava giren adaylar sınav sonrası duygularını paylaştı. Sınava geçen yıl da girdiğini söyleyen Remziye Kaya, aşırı heyecanlandığını ancak sınavının geçen yıla göre daha iyi geçtiğini belirtti. En çok Matematik sorularında zorlandığını dile getiren Kaya, Hemşirelik Fakültesini hedeflediğini ve umutlu olduğunu ifade etti.

Emine Oltan isimli öğrenci, "Yıllardan beri bu sınava giriyorum. İkinci üniversiteyi okuyorum. Sınav zor değildi, sorular fena değildi. Stres ve heyecan olmadı. Soruları çözdüm ama ne kadar çözdüm bilemiyorum." dedi.

Pek çalışma fırsatı bulamadığını dile getiren Melike Karadeniz, "Sınava ilk girişim. Az çalıştım ama sorular güzel ve kolaydı. Heyecan vardı, stres vardı ama Allah`a şükür altından kalktık." diye konuştu.

Sınavın çalışanlar için güzel ve kolay olduğunu ifade eden Mensure Karakan, "Ancak heyecan yaptım. İnsan heyecanlandı mı yapmakta zorlanıyor. Silvan`dan katılıyorum sınava. Heyecan çok kötü etkiledi beni." şeklinde konuştu.

Sınava Silvan`dan geldiğini söyleyen Serhat Avut, sınava daha önce çalıştığını ve sınav sırasında elinden geleni yaptığını belirtti.

Murat Bağcı ve Mehmet Kocaağa ise sınava daha önce çalıştığını ve sınavın iyi geçtiğini söyledi.

Sınavın zor olduğunu dile getiren Serdar Bozkurt da "Sınav bizi bayağı yordu. Çalıştık, artık kısmet işidir. İstediğimiz gibi geçmedi. Zorluk derecesi biraz vardı. Elimden geleni yaptım. Lice`den geldim, sınava girdim." ifadelerini kullandı. (M. Sıddık Bilge, Abdurrahman Tetik, M. Hüseyin Temel- İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir