• DOLAR 32.476
  • EURO 34.727
  • ALTIN 2432.899
  • ...
Dinin direği namaz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Allah (cc) buyuruyor ki:

“Hiç şüphesiz, namaz müminler üzerine vakitleri belirli bir farzdır.” (Nisa: 103)

Peygamber Efendimiz (sav) buyuruyor ki:

"Beş vakit namaz, kullara farz kılınmıştır, önem ve usûlünü hafife almadan, hiç bir yönünü ihmal etmeksizin bu beş vakit namaz farzını yerine getireni cennete koymak, Allah'ın taahhüdüdür. Beş vakit namaz farzını yerine getirmeyenlere karşı ise Allah (cc)'ın hiç bir taahhüdü yoktur, dilerse o kimseyi azaba çarptırır, dilerse cennete koyar.”

Peygamber Efendimiz (sav) buyuruyor ki:

“Beş vakit namaz birinizin kapısı önünde akan bol ve tatlı sulu bir nehir gibidir. Günde beş sefer böyle bir nehirde yıkanan kimsenin vücudunda kir kalır mı, ne dersiniz?” Sahabeler: “Öyle kimsenin vücudunda hiçbir şey kalmaz.” diye cevap verirler. Peygamber (sav) Efendimiz sözlerine şöyle devam eder: “İşte o nehrin suyu vücud kirini nasıl giderirse beş vakit namaz da günahları öyle giderir.”

Peygamber Efendimiz (sav) buyuruyor ki:

“Namaz, büyük günahlardan sakınmak şartı ile, vakit aralarındaki günahları siler.”

Peygamber Efendimiz (sav) buyuruyor ki:

“Münafıklar ile aramızda iki açık fark vardır. Sabah ve yatsı namazlarında gelmek, onlar bunları yerine getiremezler.”

Peygamber Efendimiz (sav) buyuruyor ki:

“Namazı ihmal etmiş olarak Allah (cc)'ın huzuruna varanların, Allah (C.C) diğer iyilikleri ile ilgilenmez.”

Yine Peygamber Efendimiz (sav) buyuruyor ki:

"Namaz, dinin direğidir. Namaz kılmayan dinini yıkmıştır.

 Peygamber (sav) Efendimiz`e “En faziletli ibadet nedir?” diye sorarlar. Peygamber Efendimiz (sav), “Vakitlerinde kılınan namazdır” diye cevap verir.

Peygamber Efendimiz (sav) buyuruyor ki: “Eksiksizce temizlenerek beş vakitte namaz kılmaya devam eden kimseye namaz, kıyamet günü bir nur ve kılavuz olur.”

Ebu Hureyre (ra) der ki: “Kim düzgün abdest alır ve namaz kılmak niyeti ile evinden çıkarsa, amacı namaz olduğu müddetçe o namazdadır. Attığı her iki adımın birine karşılık amel defterine bir sevap yazılır, öbürüne karşılık da bir günahı silinir. Buna göre biriniz ezanı duyunca artık vakit geçirmemesi gerekir. Evi mescide en uzak olanınız, en cok sevap kazananızdır.” Ashab: “Niçin ya Ebu Hureyre?” diye sorarlar. Ebu Hureyre de: “Adım sayısının çoklugundan dolayı” diye cevap verir.

Peygambe Efendimiz (sav) buyuruyor ki:

“Allah (cc) için secdeye varan her mümini Allah (cc) onurla, bir derece yükseltir ve bir günahını da affeder.” Sahabelerden biri Peygamber Efendimiz(sav)`e “Allah (cc)'a münacat et de beni senin şefaatine nail olanlardan ve cennette seninle birlikte olanlardan eylesin” dedi. Peygamber Efendimiz (sav)`de ona, “Çok secde ederek bana yardımcı ol” diye buyurur.

Ebu Hureyre (ra) der ki, “Kulun Allah(cc)`a en yakın olduğu an, secde hâlidir, o anda çok dua ediniz.”

İMAM GAZALİ – KALPLERİN KEŞFİ

Bu haberler de ilginizi çekebilir