• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Mahmud Esad Coşan Hoca diyor ki;
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mahmud Esad Coşan Hoca diyor ki;

"Hastalığa mübtelâ olmuş mü'minin duasını fırsat ve ganimet bilin, ondan istifade etmeğe çalışın!" buyuruyor Peygamber (sav) Efendimiz.

Çünkü hastalandığı zaman, müminin duası makbuldür. Hastaya verilen mükâfatlardan birisi, duasının müstecâb dua olmasıdır, kabul olunacak dua olmasıdır. Uykusu ibadettir, iniltisi tesbihtir. Yapamadığı ibadetleri yapmış gibi sevap alır. Her zaman söylüyoruz; Hastalar sabretsinler de, bu sevapları kaçırmasınlar! Hastalığın da bir fırsat olduğunu bilsinler!

Hasta olan kimsenin elinde olan imkanlardan, güzelliklerden birisi de, duasının müctecâb olmasıdır. Onun için bu yönden de Peygamber Efendimiz öbür insanlara tavsiye buyuruyor: "Hasta müminin duasını ganimet bilin, ondan istifade edin, faydalanın!" diyor.

Zaten müminin duası makbuldür ama, hasta bir müminin duası özellikle çok kıymetlidir. Onun için, hasta kardeşlerimizi ziyaret edin! Özellikle cuma günü ziyaret etmek tavsiye ediliyor. Cuma günü yapacağımız işlerden birisi de, hasta ziyareti olabilir. Kabir ziyareti olur. Babalarımızı, annelerimizi, akrabalarımızı, geçmişlerimizi kabrinde ziyaret eder, Fatiha okursunuz.

Cuma günü sadaka vermenin faydalı ve çok kârlı olduğunu hadis-i şeriflerden biliyoruz. Kabir ziyaret ederseniz, hasta ziyaret ederseniz, sadaka verirseniz, cuma namazı kılarsanız, cuma namazına erken giderseniz, cuma namazı için gusül abdesti alırsanız, çok çok sevaplar kazanırsınız. Bunları hep anlatıyorum, hatırlatıyorum. Her hafta bunları yapmağa gayret edin, sevapları kazanın!

Hasta kardeşlerimizi ziyaret edin! Duasını elde etmeye çalışın, gönlünü hoş etmeye çalışın. Giderken bir hediye götürürsünüz. Çeşitli yönlerden gönlünü hoş edip sevindirirsiniz. Sevindirilen hasta, maneviyatı düzelen hasta daha çabuk iyileşir. O tarafı da var işin. Onun için ziyaretlerin her çeşidini bir dini vazife, kardeşlik vazifesi olarak ihmal etmeyin, yapın!

Bu haberler de ilginizi çekebilir