• DOLAR 32.501
  • EURO 34.923
  • ALTIN 2422.894
  • ...
İzmir Barosunun skandal videosuna sosyal medyadan tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İzmir Barosunun “Tercih Sizin” başlığı adı altında hazırlayıp paylaştığı videoda, insanlığın ilk atası Hz. Adem ve Hz. Havva`ya hakaret edilmiş ve Cennet`ten kovulmaya sebep olarak gösterilmişti. Bu paylaşım üzerine sosyal medya kullanıcılarından sert tepki geldi.

Sosyal medyada başlattığı hashtaglarla adından sıkça söz ettiren HÜR EKİP Sosyal Medya Platformu tarafından saat 13.30`da başlatılan #İzmirBarosunuKınıyoruz hashtagına binlerce sosyal medya kullanıcısı destek verdi.

Kısa bir sürede Türkiye Gündeminde (Trend Topik) birinci sıraya çıkan hashtaga gazeteci, yazar, akademisyen, siyasi parti başkanları ve binlerce kişi yazarak tepki gösterdi.

Diğer taraftan Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) İzmir Şube Başkanı Abdulvahap Karakuş ve Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi Ali Musa Bina böylesi bir videonun kabul edilemeyeceğini ifade etti.

Baronun hazırladığı skandal videoya HÜR EKİP tarafından başlatılan #İzmirBarosunuKınıyoruz hashtagına katılarak binlerce kişi tepki gösterdi. Gösterilen tepkilerden bazıları

HUDER: “Dini değerlerimizi hafife alan ve kuruluş amacı dışına çıkarak haddini aşan İzmir Barosunu kınıyoruz”

Gazeteci Yazar Yusuf Kaplan:  “Eğer Âdem (as) "hayır" deseydi, sizin gibi türediler türemeyecekti! Nasıl 1 tür'sünüz siz? İzmir Barosunu kınıyoruz”

HÜDA PAR Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erdal Elibüyük, “Hayır propagandası üzerinden kutsallara dair içindekini dışına kusan. #İzmirBarosunuKınıyoruz

HÜDA PAR Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Teşkilat Başkan Yardımcısı Vedat Turgut, “Mükeddesatımıza hakaret eden sözüm ona hak hukuk savunucusu olan #İzmirBarosunuKınıyoruz. Asimile olmayan hukukçuları göreve çağırıyoruz.”

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın, “#izmirbarosunukınıyoruz EVET veya HAYIR üzerinden halkı ayrıştırmaya çalışan ve ahlaksızlık yapanları bu halk unutmaz ve gerekeni yapar.”

Halkın Portalı, “Hz.Adem ve Hz. Havva'ya hakaret içerikli video yayınlayarak İslâm'a-kutsallara ne denli düşman olduklarını ilan eden #İzmirBarosunuKınıyoruz

Peygamber Sevdalıları Şanlıurfa İl Koordinatörü İbrahim Halil Göven, “Her fırsatta İslami değerlere saldıran #İzmirBarosunuKınıyoruz

Serdoz Muhammedi kullanıcısı, "Hayır" Propagandası için İnsanlığın İlk Atası Hz. Adem ve Hz. Havva Annemize yapılan Bu Cürrete Sessiz Kalma!!!! #izmirbarosunukınıyoruz

Ümmetin Sesi, “#İzmirBarosunuKınıyoruz İslam'ın kutsallarına hakaret etmek kimsenin haddi değildir. Müslümanlar en yüksek sesle tepkisini ortaya koymalıdır!”

Aynur Çetin, “Kurulus amaç ve görevleri yerine siyaset yapan, siyaset adına dini ve milli değerlerimizi hafife alan paylaşım yapan #İzmirBarosunuKınıyoruz

Yaklaşık 6 saattir Türkiye Gündeminin 1. sırasında olan hashtaga, sosyal medya kullanıcıları tarafından hâlen tepki tweetleri atılıyor.  

Öte yandan İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan, konuyla ilgili açıklama yapmayacaklarını belirtti. (Ramazan Casuk-İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir