• DOLAR 32.548
  • EURO 34.89
  • ALTIN 2436.705
  • ...
Zekeriya Yapıcıoğlu Şırnak esnafını ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak'a gelen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, zor günlerden geçen esnafı ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Kasrik ve Kumçatı beldelerini ziyaret eden Yapıcıoğlu, Şırnak`ta partilerle bir araya geldikten sonra Atatürk Mahallesi Sanat Sokağındaki esnafı ziyaret etti.

Esnafın sorun ve sıkıntılarını dinleyen Yapıcıoğlu, halkın sesi olduklarını, Şırnak'ın var olan sıkıntılarını yerinde görmek ve dinlemek için geldiğini söyledi.

Ziyaretler esnasında Veysi Güldürmez isimli Şırnaklı, Yapıcıoğlu`na parti yetkililerinin çalışmalarını takdirle izlediklerini belirterek, gerek görsel medyada gerekse sosyal medyada takipçisi olduğunu söyledi.

Güldürmez, "Şırnak`taki mağdur ve mazlum halkın, bölgedeki insanların yaşadığı dramatik durumu Ankara`da dile getirmenizi istiyoruz." dedi.

Esnaf Lokman Bayar da Yapıcıoğlu`na "Şırnak eğer bu hale gelmişse birlik ve beraberlik olmadığı içindir. Kardeşlik güzel bir duygudur. İnşallah bundan sonra kardeş olmayı becerip iyi günlerin yakında geleceğini umut ediyoruz." diye konuştu.

Şırnak'ta uzun süre devam eden operasyonlar ve sokağa çıkma yasağı nedeniyle zor günler geçirdiklerini belirten esnaf Süleyman Özcan, mağduriyetini şöyle dile getirdi: "Benim 5 katlı binam ve büyük kırtasiye dükkânım vardı. Olaylar sonucunda hepsi yıkıldı. Şimdi tekrar gördüğünüz gibi küçük bir iş yeri kurduk. Ekmeğimizi kazanmaya çalışıyoruz. Eski tadımız yok tabi ki. 9 çocuğum var ama 5`i dışarıda okuyor. Şırnak`ta barınma sorunu yaşıyoruz, yer yok çünkü. Buna sebep olanların Allah belasını versin."

Rahmi Bal isimli esnaf, huzurun olduğu yerde ekmeğin de var olduğunu, herkesin var olan huzura sahip çıkması gerektiğini belirtirken, Abdulkerim Anık da Şırnak`ta 6 mahallenin yıkıldığını hatırlatarak şunları söyledi:

"Vatandaşların girebileceği bir ev yok. Devlet neden vatandaşlar için bir konteynır kent kurmuyor. Halkımız çok mağdur durumda. Büyük bir kısmı ev bulmadığı için Şırnak`a gelemediler. Benim ailem Kumçatı`da ben buradayım. En azından konutlar yapılana kadar konteynır kent kursunlar."

Esnafın dile getirdiği sıkıntıları dinleyen Yapıcıoğlu ise yaşanan mağduriyetleri giderebilme adına kendilerinin de çaba gösterdiğini belirterek, "Biz buraya sizin sesiniz olmak için geldik. Bu amaçla buradayız. Sizin talep ve önerilerinizi yetkililere en kısa zamanda inşallah ulaştıracağız. Şırnaklılar için elimizden geleni yapıyoruz." dedi.

Yapıcıoğlu, esnaf ziyareti sırasında çarşıda gezen çocuklarla da bir süre sohbet etti. (Fırat Arslan - İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir