• DOLAR 32.191
  • EURO 35.152
  • ALTIN 2469.137
  • ...
"Hasar tespitini yaptıktan sonra sanayicilerimizin zararını telafi yoluna gideceğiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesi Küsget Sanayi Sitesi'nde bulunan lastik kaplama fabrikasının kalorifer dairesinde buhar kazanının patlaması sonucu bir kişi yaralanmış, yaklaşık 30 iş yeri de zarar görmüştü. Tamamen yıkılan fabrika ve çevresindeki diğer iş yerlerinde hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

Olay yerinde incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Tolay, patlamanın buhar kazanından kaynaklandığını ve can kaybı yaşanmamasının sevindirici olduğunu söyledi.

Tolay, "Sabaha karşı saat 06.23 sularında Gaziantep Küçük Sanayi Sitesi'nde bir lastik tesisindeki kalorifer kazanından kaynaklı patlama meydana geldi. En büyük sevincimiz ölü olmamasıdır. Ama maddi hasar oluşan 20 ila 30 arasında iş yerimiz var. İtfaiye ekiplerimiz olay yerine gelip, müdahalelerini yaptılar. Şimdi de teknik ekiplerimiz ve fen işlerimiz gerekli çalışmaları yaparak, buradaki sanayici esnafımıza yardımcı olacaklar. Enkazı temizleyeceğiz. Yıkılan iş yerlerinin altında ölü veya yaralı olduğunu düşünmüyoruz. Çünkü sabahın erken saatleri olduğu için iş yerleri henüz açılmamıştı. İnşallah burada hasar tespitini yaptıktan sonra sanayicilerimizin zararını telafi yoluna gideceğiz." dedi.

Patlamada iş yerleri zarar gören esnaf ise "Patlama saatinde burada yoktuk. İş yerlerimize geç geldik. Yaklaşık 5-6 dükkânın yıkıldığı söyleniyor. 2 lastikçi, 2 torna dükkânı ve komşunun deposu var. Talaş imalatı yapan birkaç iş yeri var. Sabaha karşı burada 5 ton ağırlığındaki kalorifer kazanı patladı. Allah'a şükür can kaybımız yok. Bir kişi yaralı. Yaralının durumu iyi. Şu an hastanede tedavi görüyor. Yaklaşık 6 dükkânda büyük çapta zarar oldu." ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)























Bu haberler de ilginizi çekebilir