• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Diyarbakır`da `Organ Nakli Fidanlığı` oluşturulacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Üniversitesi Hastaneleri bünyesinde hizmet veren Organ Nakli Merkezi tarafından yakın bir zamanda gerçekleştirilecek olan 500`üncü organ nakli münasebetiyle Organ Nakli Fidanlığı oluşturulacağı bildirildi.

Yapılacak olan Organ Nakli Fidanlığı hakkında açıklamalarda bulunan Dicle Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Kırbaş, fidanlıkta 500 fidanın yer alacağını belirtti.

Fidanlığın Dicle Üniversitesi kampüsünde oluşturulacağını söyleyen Kırbaş, “Organ Nakli Merkezi`miz tarafından uzun bir süreden beri organ nakli yapılmaktadır. Yakın bir zamanda bu merkezimizde 500`üncü organ nakli gerçekleştirilecektir. Organ Nakli Merkezi`mizde kornea nakli, kemik iliği nakli, karaciğer nakli ve böbrek nakli gibi organ nakilleri yapılmaktadır. Önümüzdeki günlerde inşallah 500`üncü organ naklimizi de gerçekleştireceğiz. Şu anda elimizde takip ettiğimiz hasta sayısı iki elin parmakları kadar az kalmıştır. Gerçekleştirilecek 500`üncü nakilden dolayı bir etkinlik düzenlemek istedik. Bu etkinlikte 500 organ nakline 500 tane ağaç dikeceğiz. Dicle Üniversitesi Hastaneleri bünyesinde hizmet veren Organ Nakli Merkezi tarafından organize edilen ‘500 nakile 500 ağaç` etkinliğine, merkezimizde organ nakilleri gerçekleştirilen hastalarımızı da davet ediyoruz ve bekliyoruz. Kampus içerisinde daha önce belirlenen alana her nakil için bir ağaç dikmek süetiyle 500 nakile 500 fidan dikmiş olacağız. Buraya da Organ Nakli Fidanlığı adını vereceğiz.” dedi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir