• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İzmit Belediye Başkanı Doğan: Kızıltepe`mizde güzel işler olacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin`in Kızıltepe ilçesinden aralarında muhtar ve Kızıltepe Belediyesi`nde görev yapan müdürlerin de bulunduğu 90 kişilik heyet, kardeş İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan`ın davetlisi olarak gittikleri İzmit`te, temasların ardından kentin tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

İzmit turuna çıkan heyet, Modern Hayvan Pazarı, Gölkay Parkı, Cephanelik, Kadın Sosyal Yaşam Merkezi, Akçakoca Meydanı, Tarihi Konaklar, Kültür Tepesi ve şelaleyi gezdi. Kızıltepe`li heyet gezi sırasında İzmit`te Büyük Konağın açılışına da katıldı.

Açılışı yapılacak olan Büyük Konak`ta heyeti karşılayan Belediye Başkanı Nevzat Doğan, burada yaptığı konuşmada, Kocaelili de olsa, Mardinli de, Kızıltepeli de olsa herkesi kardeş gördüklerini söyledi.

Yüzlerce yıldır bu toprakların üstünde acıda ve sevinçte birlikte olduklarını belirten Doğan, şunları söyledi:

“Ne mücadeleler verdik vatanımız, ezanlarımız ve değerlerimiz uğruna... Çanakkale`de koyun koyuna yatmadı mı? Dedelerimizin, her biri bir yerdendi, ama hepsi Türkiye`dendi, bu milletin insanlarıydı.  Kurtuluş Savaşı`nda da aynı mücadeleyi verdik, bu gün de veriyoruz, yarın da vereceğiz. Biz çok güçlü, köklü bir milletiz. Ve sizler de hepiniz birbirinden değerli, hepimiz için birinci sınıf vatandaş olan kişilersiniz.”

“Doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine kadar bizim insanlarımız birinci sınıftır.” diyen Doğan, İzmit`te de, Kocaeli`de de, Kızıltepe`de ve Türkiye`nin her yerinde de kol kola omuz omuza olacaklarını söyledi.

“Türkiye`de olduğu gibi Mardin`de de Kızıltepe`de her şey bir başka olacak” 

Kızıltepe heyetine seslenen Doğan, bin yıldır aynı memlekette beraber yaşadıklarını belirterek, “Oradaki hemşerilerimizin, kardeşlerimizin sevgilerini selamlarını getiren Kızıltepe`mizin değerli muhtarları! Bu bizim için gerçekten büyük bir sevinç. İster Kocaeli`nden olsun ister Mardin`den, ister Kızıltepe`den olsun, hepsi bizim kardeşimiz. Bin yıllardır bu topraklarda acılarda sevinçlerde birlikte olmadık mı? Ne mücadeleler verdik vatanımız, ezanlarımız, değerlerimiz uğruna. Çanakkale savaşında da bu mücadeleyi verdik, bugün de veriyoruz, yarında vereceğiz. Kocaeli, Mardin, İzmit, Kızıltepe bu memleket hepimizin. Her yer hepimizin. Kızıltepe`mizde güzel işler olacak, artık bundan sonra izleyin. 20-25 yıl öyle böyle geçti ama, artık bundan sonra tüm Türkiye`de olduğu gibi Mardin`de de Kızıltepe`de her şey bir başka olacak.  Anadolu`nun her yerinde Kızıltepe`den İzmit`ine kadar, güzel hizmetler olmasından kim rahatsız olur? Bu milleti sevmeyenler, Türkiye`yi sevmeyenler, bu birlik ve beraberliği sevmeyenler rahatsız olur. O düşmanların inadına bizler bu güzellikleri yapacağız ve kol kola omuz omuza olacağız.” diye konuştu. (Mehmet Aslan-İLKHA)
































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir