• DOLAR 32.512
  • EURO 34.924
  • ALTIN 2422.666
  • ...
Muş'ta dağcılık eğitimi devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından Muş’ta dağcılık antrenörlerine yönelik verilen eğitimler  devam ediyor.

Teorik eğitimlerin yanı sıra Muş Kayak Merkezinde de uygulamalı olarak verilen eğitimler 6 Mart’a kadar sürecek. Eğitimlerin verimli geçtiğini belirten kursiyerler birçok farklı dersler gördüklerini belirttiler.

Birinci Kademe Antrenör Sönmez Erkaya sabahın erken saatlerinde eğitimlere başladıklarını belirterek, “Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun İkinci Kademe Antrenör Yetiştirme Uygulamalı Kursu teorik ve uygulamalı olarak veriliyor. Türkiye’nin değişik bölgelerinden sporcularımız var.” dedi.

Antrenör Erkaya, düşmeyi, kalkmayı ve acil durumlarda neler yapılması gerektiği üzerinde çalıştıklarını ifade ederek, “Türkiye Dağcılık Federasyonu olarak Türkiye’nin her yerinden sporcular geldi. Eğitimlerimiz sabah başlayıp akşam geç saatlere kadar sürüyor. Derslerimizi teorik ve sunum olarak da veriyoruz. Bugün de gerekli şartları yerine getirmeyi öğreniyoruz. Düşme, kalkma, istasyon, emniyet oluşturma çalışmaları yaptık. Kar mağarası, iglo gibi sistemleri yapacağız.” şeklinde konuştu. (Ayetullah Tarhan-İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir