• DOLAR 32.549
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2443.224
  • ...
Selçuk ailesine yardım eli uzandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İki hafta önce İLKHA'nın gündeme getirdiği, Kızıltepe'nin Koçhisar Mahallesi'ndeki harabe bir evde hayatlarını sürdürmeye çalışan 7 nüfuslu Selçuk ailesine yardım eli uzandı.

Zor şartlar altında yaşamlarını sürdürmeye çalışan Selçuk ailesinin reisi Aydın Selçuk, Dicle Elektrik tarafından istihdam edildi.

Kızıltepe ilçesinde 5 çocukları ile birlikte oldukça eski ve adeta dökülen bir evde yaşamak zorunda kalan Ceylan ve Aydın Selçuk çiftinin yaşam mücadelesi, "Yağmur yağdığında ev üzerimize yıkılacak korkusuyla uyuyamıyoruz" haber başlığıyla İLKHA tarafından gündeme getirilmişti.

Ailenin zor şartlarda yaşadığı haberinin ardından Dicle Elektrik Dağıtım Mardin İl Müdürü Memet Bulut, ailenin içerisinde bulunduğu durum araştırdıktan sonra aile reisi Aydın Selçuk`a şirkette temizlik görevlisi olarak çalışmasını önerdi. Selçuk da teklifi kabul ederek işe başladı.

Konu hakkında açıklama yapan Dicle Elektrik Dağıtım Mardin İl Müdürü Memet Bulut, şunları ifade etti:

"Zor şartlar altında yaşayan yedi nüfuslu Selçuk ailesine yapacağımız en güzel yardımın babalarına iş vermek olduğunu düşündük. Genel Müdürümüz Murat Karagüzel`in de buna katkısı çok oldu. Bu nedenle kendisine teşekkürlerimi sunuyorum. Aydın kardeşimiz, işe girdiği ve artık ailesinin geçimini sağlayabileceği için çok mutlu. Biz de en az onun kadar mutluyuz. Aile için hayırlı olsun."

İşe alındığı için çok mutlu olduğunu söyleyen Aydın Selçuk ise "Benim işe girmem ile bir anda hayatımız değişti. Çok zor şartlar altındaydık. Artık bir işim var. Okula giden çocuklarımın ihtiyaçlarını karşılayabileceğim için çok seviniyorum. Bana ve aileme bu imkânı sağlayan Dicle Elektrik`e çok teşekkür ederim." dedi. (Mehmet Aslan - İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir