• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Başına 1,5 milyon lira ödül konulan PKK`li öldürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Mardin`in Nusaybin ilçesi Doğanlı Mahallesi`nde çıkan çatışmada biri kadın 2 PKK`li öldürüldü. Öldürülen PKK`lilerin örgütün üst düzey mensubu sözde PKK`nin özel kuvvetler sorumlusu ve bombacısı Çınar ilçesine bağlı Solmaz (Nive) mahallesi nüfusuna kayıtlı Soro kod adlı Salih Kaplan ve yardımcısı ‘Zinnarin` kod adlı Hacire Tanhan'nın olduğu belirtildi.

Soro kod adlı Salih Kaplan`ın sözde Mardin eyalet sorumlusu olduğu ve İçişleri Bakanlığının arananlar mavi listesinde olduğu ve başına 1,5 milyon ödül konduğu, Zinnarin kod adlı Hacire Tanhan'nın ise Kaplan'ın yardımcısı ifade edildi.

Kaplan`ın Çınar`a bağlı mahallelerde uzun süre çerçi (étar) kılığında örgütsel çalışmalarda bulunduğu ve güvenlik güçleri tarafından aylardır arandığı belirtildi.

Kaplan`ın bölgedeki saldırıların talimatını verdiği, son olarak Viranşehir'deki Savcılar Sitesi'ne bomba yüklü araçla yapılan saldırının talimatını verdiği öğrenildi.

Kaplan`ın adının geçtiği bazı saldırılar şu şekilde: "Diyarbakır`ın Lice İlçesi Abalı Köyü yakınlarında zırhlı askeri araca yönelik 9 askerin hayatını kaybettiği saldırı, Diyarbakır 'da 2008 yılında Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu personelini taşıyan servis otobüsüne düzenlenen ve biri teknisyen 5 polisin hayatını kaybettiği ve 25 polisin yaralandığı saldırı."

Daha önce de Nusaybin`de 16 Şubat Perşembe günü ele geçirilen bir sığınaktan elde edilen bilgi ve fotoğrafların analizi ile yapılan istihbarat çalışmaları sonucunda Büyükkardeş, Küçükkardeş, Akarsu, Yavruköy, İlkadım, Koruköy, Sulakdere, Aytepe, Yandere ve Ahmetli mahallelerinde operasyon düzenlenmiş, Nusaybin ilçesine bağlı Koruköy'de bir evin 7 metre altındaki 3 odalı sığınakta PKK'lilerin bulunduğu bilgisi üzerine 17 Şubat'ta saat 15.10'da operasyon başlatılmıştı.

Operasyonda çıkan çatışmada bir polis yaralanırken, üst düzey PKK'li Behzat kod adlı Mevlüt Canbaşı ve Delil kod adlı Agit Elmas öldürülmüştü. 20 Şubat'ta da yaşanan çatışmada da Suriye uyruklu Serdar kod adlı PKK'li ölü, Bawer kod adlı Şerif Bor ise yaralı olarak yakalanmış, aynı bölgede kepçe yardımıyla açılan bir sığınakta yine çatışma çıkmış ve bir PKK'li öldürülmüş, 2 asker de yaralanmıştı.

Operasyonların devamında Koruköy'de bulunan bir sığınaktan elde edilen bilgiler doğrultusunda Mersin'in Akdeniz ilçesinde bir adreste yapılan aramada 2 bidon içerisinde 19 kilogram TNT, 58 kilogram RDX, 2 el bombası, 4 fünye ve bir alıcı/verici düzenek ele geçirilmiş, yine Koruköy'deki operasyon sonrası ele geçirilen dokümanların incelenmesi sonrası ABD Adana Konsolosluğunda tercüman olarak görev yapan ve yıllardır bölge ziyaretlerinde konsolosların heyetinde yer alan H.U, Adana`da gözaltına alınmıştı. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir