• DOLAR 32.545
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2438.21
  • ...
Hava durumu nasıl olacak?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı geçeceğini açıkladı.

Son değerlendirmelere göre, yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Kıyı Ege, Akdeniz kıyıları ile Çanakkale ve Balıkesir çevrelerinde gök gürültülü sağanak, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis ve Hakkâri çevrelerinde karla karışık yağmur, Batı Akdeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Muğla, Aydın kıyıları, Antalya, Isparta'nın güney ve batısı, Burdur'un doğu kesimleri ile zamanla Mersin çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması tahmin ediliyor.

Bu sabah ve gece saatlerinde İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'da buzlanma ve don ile birlikte doğu kesimlerde yer yer sis ve pus görülmesi bekleniyor.

Hava sıcaklığının güney ve batı kesimlerde 4 ile 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış uyarısı!

Yağışların Muğla, Aydın kıyıları, Antalya, Isparta'nın güney ve batısı, Burdur'un doğu kesimleri ile zamanla Mersin çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 mm) olması beklendiğinden yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım, dolu, hortum ve benzeri olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, zamanla bölge genelinin yağmur ve sağanak, güneybatı kesimlerinin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı, çok bulutlu, kıyı kesimleri ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, kıyı kesimlerinde yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Muğla çevreleri ile Aydın'ın kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz ile zamanla bölge genelinin sağanak, kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, akşam saatlerinden sonra Batı Akdeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Antalya çevreleri, Burdur'un doğusu, Isparta'nın güney ve batısı ile zamanla Mersin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı, çok bulutlu, sabah saatlerinde Sivas çevreleri, öğle saatlerinden sonra bölgenin batı kesimleri ile Kırşehir, Yozgat ve Aksaray çevrelerinin aralıklı yağmurlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeydoğu kesimlerinde yer yer buzlanma ve don görülmesi bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı, çok bulutlu, iç kesimleri ile gece saatlerinde Sinop çevrelerinin hafif yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Çorum, Giresun ve Bayburt çevreleri ile gece saatlerinden itibaren Amasya ve Samsun çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı, çok bulutlu, zamanla bölgenin batı kesimleri ile Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkâri ve Şırnak çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis ve Hakkâri çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don ile birlikte yer yer sis ve pus görülmesi bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı, çok bulutlu, zamanla bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE HAVA

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, zamanla sağanak yağışlı 21°C

Ankara: Parçalı çok bulutlu, zamanla aralıklı sağanak yağışlı 14°C

Batman: Parçalı çok bulutlu, zamanla aralıklı sağanak yağışlı 14°C

Diyarbakır: Parçalı çok bulutlu, zamanla aralıklı yağmurlu 11°C

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu 6°C

İstanbul: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 11°C

Muğla: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 12°C

Trabzon: Parçalı bulutlu 21°C

Zonguldak: Parçalı çok bulutlu 15°C (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir