• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
PAÜ'DE "şehitler gecesi" programı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Pamukkale Üniversitesinde faaliyet gösteren Hikmet Topluluğu Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi,  katkılarıyla Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde "şehitler gecesi" programı düzenledi.

Üniversite gençliğinin rağbet gösterdiği programa, AGD Denizli Şube Başkanı Hamza Öztürk ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.

Programda eski başbakanlardan Necmettin Erbakan, Muhsin Yazıcıoğlu, Ömer Muhtar, Aliye İzzet Begoviç, Hasan El Benna, Abdulaziz Rantisi, Malcom X, Şeyh Ahmet Yasin, Adnan Demirtürk, Metin Yüksel ve 15 Temmuz Şehitleri’nin hayatından kesitler anlatıldı. Ayrıca özel olarak hazırlanan sinevizyon izletildi, şehitler için bestelenen ezgiler seslendirdi.

Programın açılışında konuşan Hikmet Topluluğu Başkanı Ahmet Taha Feten, şehitlerin insanlar için birer rahmet olduğunu söyledi.

Feten, “Kendileri gibi olmak için can attığımızı ve inanıyoruz ki bu kutlu davaya en iyi yakışan şeyin ölümsüzlük, şehadet olduğunu söylüyoruz. Cenab-ı Hak hadis-i kudside kendi dinine yardım eden için 'Her kim Allah’ın dinine hizmet ederse ben onun tutan eli, gören gözü, konuşan dili olurum.' buyuruyor. Her hareketiyle ümmete, vatanımıza örnek olmuş liderlerimizi rahmetle anıyor şehitlerimizin yolu yolumuzdur diyoruz." dedi.

Program, şehitler için okunan hatim duasıyla son buldu. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir