• DOLAR 32.365
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2324.805
  • ...
"Muhasebeciler ekonominin güçlü paydaşıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1-7 Mart Muhasebe Haftası etkinlikleri kapsamında Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyetini ziyaret eden Mardin-Şırnak SMMO Başkanı Hamit Durgan, hafta kapsamında muhasebe mesleğinin sorunlarını dile getirmek amacıyla bir takım ziyaretlerde bulunduklarını söyledi.

Durgan, ziyareti sırasındaki konuşmasında, muhasebecilerin toplumdaki defter tutan ve beyanname veren iş insanı oldukları algısını değiştirerek, verdikleri hizmetlerin mali danışmanlık misyonuyla daha çok, ekonominin önemli bir paydaşı olduklarını hissettireceklerini,  bu yönde kurumsallaşarak iş kalitesini arttıran, eğitimle gelişen bir meslek olarak geleceğe hazırlandıklarını ifade etti.

Mükellefle gelir idaresi arasında köprü görevi gördüklerini kaydeden Durgan, "Bu köprüyü oluştururken hem hizmet verdiğimiz müşterilerin menfaatlerini koruyor, hem de geniş kamu kitlesini ilgilendiren devletimizin vergi gelirlerini saha sağlıklı almasını sağlamaya çalışıyoruz. Bundan sonraki çalışmalarımızda da faaliyetlerimize aynı amaçlarla devam edeceğiz. Hazine ile mükellef arasında köprü görevi gören, ülkemizin güçlü ekonomisi için güçlü bir mali müşavirlik kurumunun varlığına inanan Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik mesleğimizi, iş dünyamıza ve ülkemize değer katarak geliştireceğiz, yarınları umutla şekillendireceğiz." ifadelerini kullandı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Mardin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kadir Üründü de Durgan'a başarılar dileklerinde bulundu. (M. Salih Keskin – İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir