• DOLAR 32.569
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2440.517
  • ...
"Komplolarla cezaevlerine konulanlar için ciddi adımlar atılmadı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Muş İl Gençlik Kolları Başkanı Metin Ünivar, 28 Şubat post modern darbesinin yıldönümü nedeniyle bir açıklama yaptı.

Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne kadar Türkiye tarihinin darbeler tarihinin darbeler tarihi olduğuna dikkat çeken Ünivar, "Siyaseti ve toplumu kendi arzularına göre dizayn etmek isteyen emperyalist ülkeler yerli işbirlikçileriyle periyodik olarak darbe yapmış, yapılan darbeler ile halka büyük acılar yaşatılmıştır." dedi.

Darbeden sonra yüz binlerce kişinin inancından dolayı mağdur edildiğini belirten Ünivar, "Post modern darbe olarak tanımlanan 28 Şubat darbesi, Türkiye tarihinin kara bir lekesidir. Bu darbe döneminde meşru hükümet iktidardan uzaklaştırılmış, yüz binlerce kişi inancından dolayı mağdur edilmiş, medyanın hedef göstermesiyle irtica adı altında Müslüman avına çıkılmış ve İslami çalışmalarda bulunma gerekçesiyle binlerce Müslüman zindanlara atılmıştır." ifadelerini kullandı.

"Yıllar sonra açılan 28 Şubat davasından da herhangi bir tutuklu kalmayışı bu davaların, darbecileri cezalandırmaktan ziyade darbeleri ve darbecileri aklamaya yönelik davalar olduğu izlenimi vermiştir." diyen Ünivar, "Darbecilerin cezalandırılmaması bir yana darbe mağduru olan kişi ve camiaların uğradıkları mağduriyetler tam anlamıyla halen giderilememiştir. 28 Şubat darbesi mağdurlarının iktidarında bazı İslami kesimler ve şahsiyetler için 28 Şubatın zulmü ve etkileri hala sürmektedir. Hakları ihlal edilenler, özgürlükleri gasp edilip komplolarla cezaevlerine konulanlar için ciddi hiçbir adım atılmış değil. Bu mağduriyetlerin müsebbibi birçok hâkim ve savcı terör kapsamında tutuklanmalarına rağmen mağdur ettikleri mağdurlara dönük bir düzenleme gerçekleşmemiştir." Şeklinde konuştu.

Hükümetin kısmi ve geçici iyileştirmelerden ziyade kapsamlı ve kalıcı bir düzenleme ile yaşanan tüm mağduriyetleri biran önce gidermesi gerektiğini ifade eden Ünivar, "Bu münasebetle meşru hükümete ve onu seçen halkın inanç değerlerine karşı yapılmış olan 28 Şubat darbesi başta olmak üzere tüm darbeleri ve darbecileri bir kez daha kınıyoruz." dedi. (Ayetullah Tarhan- İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir