• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Çimento Fabrikasının şehir dışına taşınması için adım atıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Altınova Çimento Fabrikasının şehir dışına taşınmasını görüşmek üzere Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki başkanlığında bir toplantı yapıldı.

Düzenlenen toplantıya, Elazığ milletvekilleri Tahir Öztürk ve Ejder Açıkkapı, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve İtalyanların işlettiği Altınova Çimento Fabrikası (Çimentaş) ile İtalya Büyükelçiliği'nden yetkililer katıldı. 

“İlk günkü kararlılığımız devam ediyor”

Toplantı hakkında bilgi veren Elazığ Belediye Başkanı Yanılmaz, Elazığ Altınova Çimento Fabrikasının şehir dışına taşınmasına ilişkin konunun, bugün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda yapılan toplantıda masaya yatırıldığını belirterek, “Gerçekleştirdiğimiz toplantıda fabrikanın yerinin değişmesi ile ilgili eskiden olan kararlılığımızı aynen ortaya koyduk. Elazığ halkı adına konuya ilişkin ilk günkü kararlılığımız devam ediyor.” dedi.

Altınova Çimento Fabrikasının şehir dışına taşınmasının şehrin geleceği açısından büyük önem taşıdığını kaydeden Yanılmaz, bu noktada sorumluluk almaktan kaçınmadıklarını belirterek, fabrikanın yeni yerine taşınması için altyapı çalışmalarını Elazığ Belediyesi olarak üstlendiklerini ifade etti.

“Nihai karar 21 Mart`ta”

Arazi için Çimentaş yetkililerine fiyat teklifinde bulunduklarını söyleyen Yanılmaz, “Çimentaş yetkilileri teklifimizi değerlendirecek ve 21 Mart'ta tekrar bir araya geleceğiz. Her şey olumlu gidiyor. Öyle tahmin ediyorum ki 21 Mart'ta fabrikanın taşınmasına ilişkin nihai noktayı koyup, işlemleri sonuçlandırılmış olacağız.” şeklinde konuştu. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir