• DOLAR 32.547
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2444.094
  • ...
"Mezrone Üzümü" gençleştirme çalışması yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman`ın Gercüş ilçesinde 'Mezrone Üzümü'nü Koruma ve Yaygınlaştırma Projesi' kapsamında daha önce Tekirdağ Bağcılık Araştırma ve Geliştirme Enstitüsüne gönderilen 36 aşı kaleminden 8 bin 400 fidan aşısı Gercüş'teki çiftçilere dağıtıldı.

Fidan dağıtım törenine; Gercüş İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Metin Kaplan, İl Müdürlüğü teknik personeli, Gercüş Ziraat Odası Başkanlığı teknik personeli ve çiftçiler katıldı.

Fidan dağıtımı hakkında açıklama yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kiyas, "Gercüş ilçemizde uzun yıllardır bağcılık yetiştiriciliği yapılmaktadır. Yetiştirilen bağ çeşitlerinden en önemlisi olan hem sofralık hem de şıralık olan mezrone çeşididir. Ancak bağların yaşlandığı ve verimden düştüğü görülmekteydi, bunları yenilemek ve verimlerini arttırmak için Amerikan anaç asmasına aşı yapmak için Tekirdağ Bağcılık Araştırma ve Geliştirme enstitüsüne gönderilmek üzere İl Özel İdare Müdürlüğümüz, Gercüş İlçe Müdürlüğümüz ve Gercüş Ziraat Odası Başkanlığı ortak çalışma sonucunda 36 aşı kalemi gönderildi. Bu 36 aşı kaleminden 8 bin 400 fidan aşı tutulup çiftçilerimize dağıtıldı." şeklinde konuştu. (İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir