• DOLAR 32.62
  • EURO 35.02
  • ALTIN 2430.975
  • ...
"Dicle EDAŞ görevini yapmıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesi Selahattin Eyyubi Mahallesi'ndeki elektrik trafosunun kapısının aylardır açık olması büyük tehlike oluşturuyor.

Batıkent Sitesi Alt Köşesinde Arif Eminoğlu İlkokulunun yanında bulunan trafonun içine giren bir kedinin telef olduğu gözlendi.

Günlerdir duruma müdahale edilmemesine tepki gösteren mahalle sakinleri, mahalleden geçmek zorunda olan öğrencilerin ölüm tehlikesiyle burun buruna geldiklerini söylediler.

Olayı Dicle EDAŞ'a bildirmelerine rağmen hiçbir adım atılmadığını belirten mahalleli, şirketin, üzerine düşen görevi yerine getirmediğini savundular.

Mahalle sakinlerinden Mehmet Beşir Yılmaz, "Kapak açık olmasa kedi içeri girmez. Hadi, kediyi geçtik. İnsanların hayatı tehlikeye giriyor. Küçük çocuklar gelip oynar, elini atar ve trafo elektrik kontağı yaparsa sonucu feci olur. Büyük dahi olsa yine elektrik tutar. Bunlara dikkat etmek gerekiyor. Dicle EDAŞ kusura bakmasın, işini yapmıyor." dedi.

"Çocuklar için tehlike arz ediyor"

Okula gidip gelmek için trafonun yanından geçtiklerini ifade eden Zilal Kartal, şunları söyledi: "Yan tarafımızda ilkokul öğrencileri var. Çocuklar için tehlike arz ediyor. Çocuklar gelebilir. Burada kavga ediyorlar. Kavga sırasında çocuklar trafoya çarpabilir. Kedi ölmüş. Bu halde görmeleri çok kötü."

"Dicle EDAŞ'ı göreve çağırıyoruz"

Öğrencilerden Helin Bayır ise "Dicle EDAŞ'ı göreve çağırıyoruz. Bu hem görsel olarak mide bulandırıcıdır hem de burada ilkokul var. Çocuklar bu alanda kavga ediyorlar. Düşebilirler, elektrik çarpabilir. Dicle EDAŞ hiç görevini yapmıyor." şeklinde konuştu. (M. Sıddık Bilge/Abdurrahman Tetik-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir