• DOLAR 32.443
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2448.629
  • ...
Diyarbakırlı Öğrencilerden ÖSYM`ye Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - KPSS` de yaşanan kopya skandalının ardından, üniversiteye girmek isteyen adayların 27 Martta gerçekleştirilen Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) de yaşanan `Şifreli Kopya` iddialarına tepkiler sürüyor.

Parkorman`da oturma eylemi yapan bir grup öğrenci, daha sonra basın açıklaması yaptı. Öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Murat İnal, "Eğitim sisteminin temelindeki çarpıklık son yıllarda kendisini daha fazlasıyla hissettirmiştir. Gerek KPSS`de gerek YGS`de ortaya çıkan kopya skandalları ile bu çarpıklık açığa çıkmıştır. Bu durum, milyonlarca öğrencinin emeğinin heba edilmesine neden olmuştur.`` dedi.

Paraya dayalı olan eğitim sisteminin öğrencilerin büyük bir kısmını mağdur ettiğini dile getiren İnal, "Gelişen sınav sanayi, beraberinde yeni sektörleri de yükseltti. Bu sektörler özel okul ve dershanelerdir. Parası olanın okuduğu bu eğitim sistemi beraberinde fırsat eşitsizliğini de getirmektedir. Devlet okullarında verilmeyen bilgiler dershaneler aracılığıyla özel sektör elinde öğrencilere verilmektedir." şeklinde konuştu.

ÖSYM Başkanı İstifa Etsin

ÖSYM başkanı Ali Demir`i istifaya çağıran İnal, "Yaptığımız bu eylem, ÖSYM, YÖK ve Türkiye eğitim sistemine karşıdır. ÖSYM başkanı Ali Demir yaptığı açıklamalarla biz öğrencileri tatmin etmek yerine daha fazla kafa karışıklığına sebebiyet vermiştir. Mağdur edilen milyonlarca öğrenci adına oturma eylemi başlattık. Oturma eylemimiz başarıya ulaşana dek sürecektir. Mağdur edilen milyonlarca öğrenci adına, YGS sınavının iptalini ve ÖSYM başkanı Ali Demir`in istifasını talep ediyoruz." diye konuştu.

Basın açıklaması sırasında, `Öğrenciler kardeş, şifre veren kalleş, ÖSYM istifa, Yaşasın öğrenci dayanışması` şeklinde sloganlar atıldı.

Veysi Çetik - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir