• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
 Saadet Partisi`nden Suriye`ye Kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Saadet partisi İstanbul İl Başkanlığı mensupları, bugün saat 11.00’de Harbiye açık hava tiyatrosu önünde bir araya geldi. Buradan Teşvikiye’deki Suriye Başkonsolosluğu’na doğru yürüyüş yaptı. “Mazlumlar ayağa kalkmadıkça, zalimler diz çökmez” yazılı afiş açan Saadet Partililer, “Diktatör kuklalar teker teker gidecek”, “kuklalara hayır, barış için D8”, “Ortadoğu yanıyor, Saadet’i arıyor” sloganları eşliğinde yürüyüşe geçti. Konsolosluk önünde, “Beşar sonun Hüsnü Mübarek”, “Baas kan gözyaşı katliam”, “Hama’yı unutmadık, unutturmayacağız” yazılı pankartları açan Saadet Partililer, sloganlarla Suriye yönetiminin halkına yaptığı zulümleri protesto etti.

Konsolosluk önünde basın açıklaması yapan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer, “Kuzey Afrika ve Ortadoğu’daki halk hareketleri son olarak Suriye’de kendisini göstermiş ve halk Suriye’de yıllardır devam eden zulüm düzenine karşı hak taleplerini ortaya koymuş ama karşılığında zalimce müdahale ile karşılaşmıştır” dedi.

Esmerer açıklamasına şöyle devam etti;
“Baba Hafız Esad’tan görevi devraldığında, rejimin zulmüne uğramış halk kesimleri dahil, kendisinden umutlu olanları hayal kırıklığına uğratan Beşşar Esad,son olaylarla beraber artık tartışılmaya başlanmış ve masum halk tarafından ya adil ol ya da çek git taleplerine muhatap olmuştur. Babasının Hama’da Humus’ta yaptığı katliamları aratmayacak şekilde zulümlerini devam ettirmektedir dedi.

Esmerer "Yıllardır kendi toprağı olan Golan Tepeleri, İsrail tarafından işgal altında iken en ufak bir girişimde bulunmadan, İsrail karşıtlığını öne süren Beşşar Esad halkına karşı aslan kesilmiş ve meydanlara toplanan insanlara karşı silah kullanan bir devlet başkanı olarak tarihe geçmiştir.Katledilenlerin aldıkları kurşun izlerine bakıldığında, ölümlerin çoğunun kasıtlı ve bilinçli bir şekilde öldürüldükleri açıktır.” ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından, İl Başkanı Esmerer, Suriye Konsolosluğu kapısına siyah çelenk bıraktı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir