• DOLAR 32.58
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2436.353
  • ...
Şanlıurfa'da 600 kişiye evde bakım hizmeti verilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Şanlıurfa Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından Yaşlı Destek Programı (YADES)  kapsamında hazırlanan Yeşeren Çınarlar Projesinin tanıtımı yapıldı. Engelli Koordinasyon ve Yaşam Merkezinde düzenlenen tanıtım programına yaşlı ve genç vatandaşlar katıldı.

Programa katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Bilici, birer konuşma yaptı.

Yeşeren Çınarlar Projesi hakkında bilgilendirmede bulunan Proje Koordinatörü Sedat Dirlik, projenin amacı ve hedefi hakkında konuştu.

Amaçlarının, bakıma ihtiyaç duyan 65 yaş üstü vatandaşlarımızın korunması ve desteklenmesiyle bio-psikososyal bakıma ihtiyacı olanların yaşadığı mekânlarda gerekli tadilatların yapılarak bağımsız yaşamlarını desteklemek olduğunu ifade eden Dirlik, “Projemizin süresi 12 ay olup toplam bütçemiz bir milyon 83 bin 700 TL’dir. Bütçemizin 220 bin TL’si eş finansman olarak Büyükşehir Belediyemiz tarafından karşılanmaktadır. Projemizin amacı; ilimizde bakıma ihtiyaç duyan 65 yaş üstü vatandaşlarımızın korunması ve desteklenmesiyle bio-psikososyal bakıma ihtiyacı olanların yaşadığı mekânlarda gerekli tadilatların yapılarak bağımsız yaşamlarını desteklemek. Daha iyi bir hizmet vermek amacıyla belediyemize bağlı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından koordine edilen Engelliler Şube Müdürlüğümüze bağlı Koordinasyon Merkezimizde proje ofisimiz ve çağrı merkezimiz de faaliyetini sürdürmektedir.” şeklinde konuştu.

“Halk Sağlığı Müdürlüğü ile birlikte 600 kişiye evde bakım hizmeti sunacağız”

Proje çerçevesinde anket çalışması ve ev ziyaretleriyle 65 yaş üstü vatandaşları tespit ettikten sonra proje ortaklarından Halk Sağlığı Müdürlüğü ile birlikte 600 kişiye evde bakım hizmeti sunacaklarını söyleyen Dirlik, durum ve ihtiyaç analizi yaptıktan sonra 2 bin aileye gıda paketi dağıtacaklarını, ayrıca gerekli görülen 125 evi de tadilattan geçireceklerini söyledi.

Daha sonra söz alan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Bilici, "Bu projenin 65 yaş üstü vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Biz Bakanlık olarak hizmet modellerinde esasen kendi bulunduğu ortamda çözüm üretmeyi esas alırız. Burada da yaşlılarımızı esas olarak onlara yönelik hizmet gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Programda proje hakkında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Projemiz çerçevesinde büyüklerimiz için neler yapabiliriz, onları nasıl mutlu edebiliriz, Şanlıurfa'da yaşayan büyüklerimizin neye ihtiyaçları var? Bunları görebileceğiz. Aynı zamanda yaşlılarımıza gerek psikolojik, gerek sosyal, gerekse de ekonomik olarak destek sağlayacağız. Bizim büyüklerimizin tecrübelerinden istifade etmemiz lazım. Proje çerçevesinde adım adım bu şehri tarayacağız. Bu proje anlamlı bir proje niteliği taşıyor. Diğer projeler açısından da yol gösterici olmalı, heyecan uyandırsın ve başka projelerin hazırlanmasına da vesile olsun" dedi. (Osman Gülebak-İLKHA) 

















Bu haberler de ilginizi çekebilir