• DOLAR 32.602
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2457.124
  • ...
"İş adamlarının memleketlerinde yatırım yapmasını istiyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak Valiliği tarafından organize edilen Cazibe Merkezi Programı bilgilendirme toplantısına katılan Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, yapılacak yatırımlar iş adamları için büyük fırsat olduğunu belirtti.

Başbakan Binali Yıldırım`ın 4 Eylül 2016`da Diyarbakır`da ilan ettiği "Cazibe Merkezi Programı"nın bölgede büyük bir heyecan uyandırdığını ifade eden Coşkun, "Bu programla gelişmiş iller ile az gelişmiş iller arasındaki farkı kapatmayı arzu ediyoruz." dedi.

Şırnak`ın 2 ülkeye sınırı olmasının büyük bir potansiyel teşkil ettiğini belirten Coşkun, "Şırnak tarihi geçmişi, kültürü ve manevi atmosferiyle geçmişindeki ticari canlılığı yeniden kazandırmak istiyoruz. Bunu yaparken kamunun tüm imkânlarını seferber ediyoruz ama amacımız özel sektörü desteklemektir. Şırnak il ve ilçelerinde çok değerli iş adamlarımız var. Diğer illerde Gaziantep`te Urfa`da, İstanbul`da yaşayan Şırnaklı hemşerimizin memleketinde yatırım yapmasını istiyoruz. Biz gerekli tüm imkânları sunacağız." ifadelerini kullandı.

Daha sonra bilgilendirme toplantısında konuşan Şırnak Valisi Ali İhsan Su, yatırım yapacak iş adamlarına büyük bir fırsatlar sunulduğunu belirterek, Şırnak altyapı olarak buna müsait, yatırım yapacak arkadaşımıza bizde tüm imkânları seferber ederek ilimizin kalkınmasına destek vereceğiz." şeklinde konuştu.

Programa Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Şanlıurfa Milletvekili Abdulkerim Gök, Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Kalkınma Bankası Daire Başkanı Ali Cemal Ünen, TSO, Esnaf Sanatkarlar Oda Başkanları ve iş adamları katıldı. (İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir