• DOLAR 32.446
  • EURO 34.768
  • ALTIN 2437.735
  • ...
Kalkınma Bakanı Elvan Mardin'de
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cazibe Merkezi Programını işadamlarına anlatmak için Mardin’e gelen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, ilk olarak Mardin Valiliğini ziyaret etti.

Mardin Valisi Mustafa Yaman tarafından karşılanan Bakan Elvan, Valilik Şeref Defteri’ni imzaladıktan sonra makama geçti.

Kent hakkında Vali Yaman’dan brifing alan Bakan Elvan, daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu. Mardin’in terör ile anılmasını istemediklerini kaydeden Bakan Elvan, “Artık Mardin’e bir yatırım, bir istihdam olsun istiyoruz.” dedi.

Bakan Elvan, “Mardin gerçek bir medeniyet ve kültür şehridir, bir ilim ve irfan şehridir. Dolayısıyla böyle önemli ve seçkin şehrimizin sadece Türkiye’de değil, dünyada da adından çok sık söz edilen bu şehrimizin mutlaka bir yatırım, üretim üssüne dönüştürülmesi önemli diye düşünüyorum. Bu çerçevede biz de Cazibe Merkezi Programını işadamlarımızla paylaşmak, işadamlarımıza bu programı anlatmak, soruları varsa bu soruları cevaplandırmak için buradayız. Mardin her şeye layık, Mardin için ne yapılırsa azdır diye düşünüyorum. Bu çerçevede Kalkınma Bakanı olarak elimden gelen her türlü gayreti göstereceğimi buradan ifade etmek istiyorum. Mardin bir medeniyet şehri, bir turizm şehri, bir tarım şehri, bir sanayi şehri, hangi açıdan bakarsanız bakın Mardin’in birçok yönü olduğunu görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bakan Elvan’ın, yarın saat 10.00’da başlaması planlanan Cazibe Merkezleri Programı’na katılarak bazı ziyaretlerde bulunması bekleniyor. (M. Salih Keskin – İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir