• DOLAR 32.529
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2453.245
  • ...
HÜDA PAR Bitlis`teki esnafın sorunlarına dikkat çekti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis'te, "Dere Üstü Islah" projesi kapsamında bazı iş yerlerinin yıkılmasının planlandığına işarete eden HÜDA PAR Bitlis İl Başkanı Celal Gül, "Dere üstü iş yerleri yıkılacaksa yıkılsın fakat buna alternatifler oluşturulduktan sonra yapılsın. Yaklaşık bin esnafımızın iş yeri, dere üstündedir. Esnaf şehir merkezinde kendilerine alternatif oluşturulmasını istiyor." dedi.

HÜDA PAR Bitlis İl Başkanı Gül, İLKHA'ya yaptığı açıklamada, "Dere Üstü Islah" projesinin hayata geçirilmesi halinde kentteki esnafın mağdur olacağına dikkat çekti.

Bitlis`in bir çok sorunla karşı karşıya olduğunu aktaran Gül, "Bitlis, gelip incelendiğinde ve bakıldığında 81 il içinde küçük bir köy haline geldiği görülecektir. Ötekileştirilmiş, verilen imkânlar yerinde kullanılmamış. Bitlis geriye gitmekle birlikte yeraltı ve yer üstü kültürel zenginlikler de ortaya çıkarılmamış." dedi.

Esnafı tek tek ziyaret ederek sorunlarını dinlediklerini belirten Gül, söz konusu projenin belirsizliğinin esnafı endişelendirdiğini söyledi.

Gül, “Esnafımız, sorunlarını bize iletiyor. Mağdur edilmek istemediklerini dile getiriyorlar. Başka yerlerde de dükkânlar yıkıldı ve yıkılan iş yerlerinin sahiplerine yenileri verilmedi. Bu mağduriyetin aynısının yeniden yapılmasından esnaf endişelidir. Dere üstü iş yerleri yıkılacaksa yıkılsın fakat bu, alternatifler oluşturulduktan sonra yapılsın. Esnaf ile konuştuğumuzda, onlar da aynı görüşte olduklarını belirtiyorlar. Yaklaşık bin esnafımızın iş yeri dere üstündedir. Farklı meslekten iş yerleri olan esnaflar, yeni valilik binasının bulunduğu mevkide yapılan iş yerlerine gitmek istemiyor. Esnaf, şehir merkezinde kendilerine alternatif oluşturulmasını istiyor." diye konuştu.  (Şükrü Tontaş- İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir