• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Mobilya atölyesinde patlayıcı malzemeleri ele geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da bir mobilya atölyesine yapılan baskında tahrip gücü yüksek çok sayıda patlayıcı ele geçirildi. Patlayıcılar, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünde sergilendi.

Konuyla ilgili Diyarbakır valiliğinden yapılan açıklamada ihbar üzerine bir mobilya atölyesine polisin baskın düzenlendiği bildirildi.  Atölye içerisinde ve mobilya bazalarının yüklendiği kamyonda polisin arama yaptığı belirtilen açıklamada ele geçirilen patlayıcı maddeler ise şöyle sıralandı:

“89 adet toplam 80 kilo PETN tipi patlayıcı (C4 Patlayıcıdan daha güçlü), 4 adet el bombası, 69 adet el yapımı elektrikli patlama kapsülü, 2 adet alıcısı ve vericisi bulunan anahtar sistemi, bir metre uzunluğunda infilaklı fitil ve 2 adet pil.”

Açıklamada konu ile alakalı 10 şahısın yakalandığı, 6 şüphelinin bilgi alınması sonucu serbest bırakıldığı, 4 kişinin  ise gözaltına alındığı kaydedildi.

Açıklamanın sonunda gözaltına alınan şüphelilerin, İstanbul`daki irtibatlarının deşifre edilmesi için İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile koordinasyonlu olarak çalışmaların yürütüleceği belirtildi. (M. Hüseyin Temel / Emrah Deniz – İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir