• DOLAR 32.527
  • EURO 34.89
  • ALTIN 2430.862
  • ...
"Şehitler Allah`ın davasının şahitleridirler"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mustazaflar Cemiyeti Van Şubesi tarafından 'Şubat Gülleri Şehitler` konulu bir etkinlik düzenlendi. Bir konferans salonunda düzenlenen etkinliğe halkı yoğun ilgisi dikkat çekti. Duygu dolu anların yaşandığı etkinlikte, sık sık tekbir ve salavatlar getirildi.

Programda Şubat ayında şehit olanların yanı sıra 2000`li yıllarda Van`da şehit edilen Sabahattin Sap, Mehmet Nuri Balka, Zahir Ayva, Murat Hayva ve Nuri Baran ile 6-7 Ekim saldırılarının ardından katledilen Mehmet Latif Şener`in fotoğraflarına sinevizyon gösteriminde yer verildi.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başlayan program, sanatçıların şehadet ve şehitleri konu alan ezgileri seslendirmesiyle devam etti.

Programa konuşmacı olarak katılan Alimler ve Medreseler Birliği (İttihad'ul Ulema) üyelerinden Emrullah Uysal, şehitlerin İslam davasını kanlarıyla sürdürdükleri için Allah katında çok değerli olduklarını belirtti.

Uysal, "Şubat ayı zalimlerin hukuk tanımaz, insanlık tanımaz tavır sergiledikleri aydır. Şubat ayı İslam için kurban verilen aydır. Şehitlerin şehadet ayıdır. İslam`ın bahar müjdesinin ayıdır. Şubat ayı Allah-u Teâlâ`nın lütuf ve kerem ayıdır. Şehadet öyle bir mertebedir ki Allah-u Teâlâ kendi uğrunda canını feda edenlerin diri olduklarını, onların ölmediklerini, canlı olduklarını ve Allah-u Teâlâ`nın misafiri olduklarını ve rızıklandıklarının bildirildiği bir makamdır. Çünkü şehitler Allah`ın davasının şahitleridirler. Bedenlerini Allah`a kurban etmişlerdir. Ailelerini terk etmişler, biricik çocuklarını kucaklamadan, onlara doymadan göçüp gitmişlerdir. Şehitler bundan dolayı değerlidirler." dedi.

"Bugün ezanlar okunuyorsa akıtılan kanların sayesindedir"

Bugün yapılan bütün İslami faaliyetlerin şehitler sayesinde yapıldığını ifade eden Uysal, "Eğer bugün bu coğrafyada İslam yaşanıyorsa, bizler İslam`dan bahsediyorsak, göğsümüzü gere gere biz Müslümanız, biz Muhammedîyiz, biz Allah`ın şeriatını isteyen Müslümanlarız diyorsak, vallahi akıtılan bu kanların sayesindedir. Ezanlar okunuyorsa, minareler varsa, kutlu doğumlar yapılıyorsa, medreseler varsa, etkinliklerimiz varsa bu şehitlerin emanetidir. Canlarını Allah yolunda verdiler, feda ettiler. Onların sayesinde bizler de bugün İslam`dan bahsediyoruz." diye konuştu.

"Müslümanların izzetini için kenetlenmemiz lazım"

Müslümanların daima İslam düşmanlarına karşı birlik ve beraberlik içinde olmaları gerektiğini tavsiye eden Uysal, "Müslümanların izzetini, onurunu, şerefini muhafaza etmek için kenetlenmemiz lazım. Kur`an`a sarılmamız, Allah`ın bizden istedikleri sorumlulukları yerine getirmemiz lazım. Müşriklere karşı dimdik ayakta olduğumuzu, boyun eğmediğimizi tek yürek, tek vücutla ilan etmemiz lazımdır. Bizler bunu yaptığımız zaman, İslam zaten azizdir, İslam şereflidir ve biz de bu şereften mahrum olmamış oluruz." şeklinde konuştu.

İslam coğrafyasında yapılan katliamlara karşısında Müslümanların ibret alması gerektiğine dikkat çeken Uysal, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"İslam ümmetinin içerisine fitneler sokuldu. Müslümanlar bir birlerine karşı kırdırtıldı. Nice sahte fetvalarla içlerine bombalar yağdırarak, camilere gidip secde eden insanları bombaladılar ve İslam âlemini tarumar ettiler. Sonra da bizleri kendi hizmetkârları olarak gördüler. "

Program sunucu Melik Yavuzer`in yaptığı dua ile son buldu. (Yılmaz Sönmez- İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir