• DOLAR 32.275
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2451.4
  • ...
Akçakale`de Suriye Yönetimine Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Suriye yönetiminin yaklaşık bir yıldır yaptığı insanlık dışı muameleye bir tepki de Akçakalelilerden geldi. 
 
Akçakale Sınır Kapısında düzenlenen eylem, saat 20.00`de yakılan araba lastikleriyle başladı. İlk olarak Suriye`de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Namazın ardından zulmün bitmesi İslam coğrafyasında katliamların bitmesi için dua edildi. 
 
Birlik Köprüsü Derneği Başkanının okuduğu basın açıklamasına Şanlıurfa Mustazaf Der, Yar Der, Akçakale Yar Der Temsilciliği ve diğer STK`lar da destek verdi. Dernek başkanı İ.Halil Arsla` ın okuduğu basın açıklamasında Baas rejiminin katliamları kınandı. 
 
Yaklaşık bir yıldır İslam coğrafyasında başlayan sürecin, yüzyılın başında emperyalist güçlerin İslam coğrafyasında oluşturdukları şer yapılanmaların tasfiye süreci olduğu ifade edilen açıklamada, "Emperyalistlerin kuklası rejimler hakkı hak sahiplerine iade etmemek için akıl almaz zulümler icra etmektedirler. Bu sürecin son halkası, kadim İslam yurdu Suriye`dir. Suriye`de zalim kukla Baas rejimi Cuma demeden, kandil demeden ağır katliamlara devam etmekte, evleri sokakları bombalamakta, hatta hiçbir kültürün hoş görmeyeceği ibadethanelere sığınmış insanları dahi bombalamakta, Mevlit Kandilinde 500`e yakın insanı katletmiş çoğu ağır 1500 kişiyi yaralamıştır. Zalim Baas Rejimi, vaktiyle Hama`da yaptığı katliamı tüm ülkeye yaymıştır" denildi. 
 
Açıklamanın devamında ise; "Biz Akçakaleli duyarlı Müslümanlar olarak her türlü işgal planının karşısında olup bu sorunun İslam Ümmetinin imkanları çerçevesinde çözülmesinin zorunlu olduğunu beyan ediyoruz" denilirken, son olarak "Zalimler için yaşasın cehennem" ifadelerine yer verildi. 
 
Basın açıklamasının ardından yan tarafta bulunan çay ocağına geçen grup, sabah saat 05.00`e kadar ayazda kalacaklarını ifade etti. Eylemcilere çorba ve simit poğaça dağıtıldı.
 
 
İbrahim Yılmaz - İLKHA
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir