• DOLAR 32.593
  • EURO 34.804
  • ALTIN 2508.834
  • ...
İran`dan Hamas`a Direnişe Devam Çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İRAN - İran`daki temaslarını sürdüren Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, ziyaretinin bugünkü bölümünde İran`ın dini lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamaney ile bir araya geldi.
 
Görüşmede, Hamas`ın israil`e karşı direnişini sürdürmesi gerektiğini belirten Ayetullah Hamaney, direnişi zayıflatan hareketler olabileceğine dikkat çekerek, direnişe sızabilecek fırsatçı unsurlara karşı her zaman dikkatli olunmasını gerektiğini belirtti.
 
Filistin`deki son yıllardaki zaferlerin ve hatta bölgedeki İslami uyanışın sebebinin Filistin`deki direnişin sonucu olduğunu ifade eden Hamaney, gelecek zaferlerin ve ilahi vaadlerin gerçekleşmesinin de bu dikiliş ve direnişe bağlı olduğunu kaydetti.
 
İran`ın Filistin olayını, İslami bir hadise ve kendi konusu olarak gördüğünü belirten Ayetullah Hamaney, İran`ın Filistin olayında sabit ve sadık olduğunu ve de her zaman Filistin halkının ve direnişin yanı başında olduğunu söyledi.
 
Filistin Başbakanı İsmail Heniyye de görüşmede, "Nil`den Fırat`a kadar Filistin topraklarının tamamının özgürlüğü, direniş ve uzlaşma diyalogunu kabul etmemek ve de Filistin olayının İslami olması" unsurlarının Filistin devletinin üç esas prensibi olduğunu vurguladı.
 
israil`den Tepki
 
Öte yandan Haniyye`nin İran ziyaretine tepki gösteren israil Kabine Bakanı, Hem İran`ın hem de Hamas`ın israil devletini yok etmek istediğini kaydetti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir