• DOLAR 32.501
  • EURO 34.939
  • ALTIN 2439.752
  • ...
GAÜN Rektörü Gür Suriyeli öğrencilerle bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında Toplumsal Duyarlılık Projeleri (TDP) kapsamında burs imkânından faydalanan 175 Suriyeli öğrenciyle kahvaltıda bir araya geldi.

Suriyeli gençlere seslenen Prof.Dr.Gür, GAÜN’de eğitim gören bu gençlerin Suriye’nin yeniden inşasında ve gelişiminde önemli görevler üstleneceğini söyledi.

Rektör Gür, Suriyeli öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, “Burada da kalsanız, kendi ülkenize de dönseniz, dünyanın başka coğrafyalarına da gitseniz, size verilen eğitimin karşılığında sürekli vatanınıza olan özleminizi kalbinizden eksik etmeyin. Size bu imkânları bahşeden Türkiye’deki kardeşlerinizle dostluk elinizi sımsıkı tutun ve hiçbir zaman bırakmayın. Çünkü bizim birlikteliklerimiz gelecekte bu coğrafyayı şekillendirecek.” dedi.

Türkiye halkının çok kadirşinas olduğunu, kendisine yardım eli uzatanı asla unutmadığını ifade eden Gür, “Siz de unutmazsınız biliyorum. O yüzden bu duygularla bu bursun karşılığında çok başarılı olun. Sizden sonra gelecek öğrenci arkadaşlarınıza yol gösterin. Bitirdikten sonra lütfen geçtiğiniz bu aşamalardaki sıkıntıları unutmayın ve sürekli hafızanızda vatanınız,  milletiniz olsun ve onlarla birlikte geleceği şekillendirmek için sürekli hayallerinizi genişletin.” tavsiyesinde bulundu.

Gür, “Bu düzen bitecek bu devran da dönecek. İstiyoruz ki, yeni dünya düzeninde kardeşler birbiriyle güzel birliktelikler oluştursunlar. Türkiye’de, Orta Doğu’da, Suriye’de, Irak’ta, Lübnan’da, Afrika’da, Balkanlar’da ve Orta Asya’da yeni bir barış şekillensin ve buna da biz Müslüman kardeşler olarak sizler, bizler, Türkler, Araplar, Çerkezler, Kürtler olarak katkı sağlayalım ve geleceğe yön verelim.” şeklinde konuştu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Bayraktar ise yaptığı konuşmada, Türkiye’de 3 milyonu aşkın Suriyeli sığınmacının misafir bulunduğunu hatırlatarak, “Hiçbir zaman sizleri biz ‘öteki’ görmedik. Sizler bizim kardeşlerimizsiniz. Dün de kardeşimizdiniz, bugün de, yarın da kardeşimizsiniz.” dedi.

Öğrencilere burs verilirken ekonomik durumlarının dikkate alındığını kaydeden Bayraktar, “Dikkate alınan en önemli noktalardan biri de memleketinizi seviyor olmanız. İnşallah bu savaş, ilelebet devam etmeyecek. Ülkenize döndüğünüzde vatanınıza, milletinize en iyi şekilde hizmet edeceğinize inandığınız için tercih edildiniz. Seçilmenizin en önemli gerekçesi buydu. İmkânı ve fırsatını bulup kaçıp bir başka yerde güzel yaşamlar hülyasında olmayacaktır. Memleketini ve ülkesini ayağa kaldıracak bireylerden seçelim demiştik. İnşallah sizler bizim düşüncelerimize paralel hareketle okullarınızı bitirip, ülkemizde üniversitemiz tarafından tanınan bu fırsatları değerlendirip muhakemesi güçlü iş sahibi, kötü emelli insanların eline düşmeyen ve aydın insanlar olarak ülkenize hizmet edeceğinize inanıyorum.” diye konuştu. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir