• DOLAR 32.472
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2436.156
  • ...
"OSB`nin genişletme çalışmaları hızlandırılsın"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Toplantısı Batman Valisi Ahmet Deniz başkanlığında yapıldı. OSB Müdürlüğünün toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Deniz'in yanı sıra Batman Ticaret Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir ve OSB yönetim kurulu üyeleri katıldı.

OSB Müdürü Zeynep Akbel'in yürütülen çalışmalara ilişkin sunumunun ardından yatırımcıların talepleri ve OSB genişletme çalışmaları kapsamında yürütülen faaliyetler ele alınarak görüşüldü.

OSB'nin genişletme çalışmalarının hızlandırılması konusunda yetkililere talimat veren Deniz, en kısa zamanda kamulaştırma işlemlerinin bitirilerek, altyapı çalışmalarına başlanması gerektiğini belirtti.

Deniz, toplantının ardından OSB'de enjektör üretimi yapan fabrikayı ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Tıbbi sarf malzemelerden tek kullanımlık 2 ve 3 parçalı steril şırınga (enjektör) üretimi gerçekleştiren tesisi gezen Deniz, İşletme Müdürü Remzi İnsel'den üretim faaliyeti hakkında bilgi aldı. Ortadoğu ve Asya ülkelerine ihracat yaptıklarını belirten İnsel, işletmede 25 personelin istihdam edildiğini belirtti.

Daha sonra Vali Deniz, Beşiri ilçesine bağlı Danalı köyünü ziyaret ederek, vatandaşların sorunlarını diledi. Köy Muhtarı Ayhan Kavşut ve köylüler tarafından karşılanan Deniz,  arazileri OSB 4'üncü İlave Kamulaştırma kapsamına giren vatandaşlarla bir araya geldi.

Deniz,  ilave alanda kurulacak sanayi tesislerinde birçok vatandaşın istihdam edileceğini, bu konuda köy halkına öncelik verileceğini ifade etti. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir