• DOLAR 32.585
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2460.319
  • ...
"Her Yönüyle Diyarbakır" fotoğraf yarışması sonuçlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Valiliği tarafından yürütülen, Kalkınma Bakanlığı tarafından Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında desteklenen, "Diyarbakır'ın Turizm Marka Değerinin Arttırılması Projesi" kapsamında yapılacak olan ‘Her Yönüyle Diyarbakır` Fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödüller verildi.

Diyarbakır Sümer Park içerisinde yapılan sergi ve ödül törenine, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır Büyük Şehir Belediye Başkanı Cumali Atilla ve Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre olmak üzere birçok kesimden katılım oldu.

Diyarbakır`a özgü yaşam faaliyetleri ve mahallelerdeki sosyal hayatı anlatan fotoğraflar ile katılımın olduğu yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi.

Doğa Kategorisinde Mehmet Serhat Gürsoy birinciliği yakalarken Erkan Çört ikinciliği ve Cemal Sepici ise üçüncülüğü yakaladı.

Sosyal Yaşam Kategorisinde Selim Kaya birinciliğe hak kazanırken Mehmet Dağ ikinciliğe ve Hanım Uçar ise üçüncülüğe hak kazandı.

Tarih Kategorisinde Hasan Hüseyin Birlik birinciliği elde ederken Mazlum Ezin ikinciliği ve Mehmet Kılıçoğlu ise üçüncülüğü elde etti.

Ödül töreninde dereceye girenlere ödülleri Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır Büyük Şehir Belediye Başkanı Cumali Atilla ve Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre tarafından takdim edildi. Ayrıca programda yarışmaya katılanlardan oluşan birçok fotoğrafın tanıtıldığı sergi yapıldı.

Sergi ve ödül törenine katılan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, şöyle konuştu: "Diyarbakır, 33 ayrı medeniyete ev sahipliği yapmış. Farklı kültürleri içinde barındırmış, tarihi ve doğa güzellikleri içinde barındırmış önemli bir kent. Bu güzellikleri tespit etmek ve tüm dünyaya duyurmak için bu fotoğraf yarışmasını düzenledik.  Dereceye girenleri kutluyorum." (M. Sıddık Bilge – İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir