• DOLAR 32.185
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.488
  • ...
Venezuela`dan CNN`e yasak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Venezuela pasaportu ve vizelerinin ülkenin Bağdat Büyükelçiliği'nde satıldığını öne süren haberin "tamamen yanlış temellere dayandığını" ifade eden Latin Amerika ülkesi, CNN`in İspanyolca yayın yapan televizyon kanalını yayınını durdurdu.

Devlet Başkanı Nicolas Maduro`nun ABD merkezli TV kanalının ülkeden çıkmasını istemesinin ardından, Dışişleri Bakanı Delcy Rodriguez kanala yaptırımda bulunması için yetkililere talimat verdiğini belirtti. CNN`in haberinin tamamen yanlış temellere dayandığını söyleyen Venezuelalı bakanın açıklamasından sonra kanalın yayını kesildi.

CNN`in İspanyolca yayın yapan televizyon kanalı, 6 Şubat`ta yayımladığı haberde, Venezuela pasaportu ve vizelerinin ülkenin Bağdat Büyükelçiliği'nde satıldığını öne sürmüştü.  Bu pasaport ve vizelerin, terörizmle alakalı Araplara verilmiş olabileceği de haberde ifade edilmişti.

Haberde, bu olayların arkasında Maduro`nun yeni yardımcısı Tareck El Aissami`nin de olduğu iddia edilmişti.  El Aissami, Pazartesi günü de uyuşturucu kaçakçılığında rolü olduğu gerekçesiyle ABD`nşn yaptırım listesine alınmıştı. Venezuela muhalefetinin oylamayla Maduro`yu görevden alması durumunda, eski İçişleri Bakanı El Aissami Devlet Başkanlığı görevini devralacak.

Kaynak: AFP

Bu haberler de ilginizi çekebilir