• DOLAR 34.547
  • EURO 36.015
  • ALTIN 3005.461
  • ...
"Devlet paralel yapıyla ilgili ne varsa gereğini yapsın"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya gelen Eğitim Bir-Sen Diyarbakır 2 No`lu Üniversite Şube Yönetim Kurulu Başkan Yüksel Gümüş, Dicle Üniversitesinin tamamının FETÖ/PDY ile algılanmasını sendika olarak kabul etmediklerini belirterek, devletin paralel yapıyla ilgili ne varsa gereğini yapmasını istedi.

Gümüş basın mensuplarına yaptığı açıklamada devleti ele geçirme adına paralel yapının her yerde olduğu gibi Ortadoğu`nun merkezi olan Dicle Üniversitesi`nde de yapılandığını hatırlatarak, devletin bu anlamda gerekli adımları atmasını istedi.

“Devlet bunu temizlesin, kendi içinden atsın”

Gümüş, “Belki biraz fazla yapılandı. Ama üniversitenin bu konuda tamamıyla böyle algılanması paralel yapı üzerinden değerlendirilmesini biz yetkili sendika olarak kabul etmiyoruz. İnsanlar bu örgütle anlam ilişkisi olsun veya olmazsın çok rahat olamıyorlar. Her an ihbarlarla bazı dillendirilmemiş bilgilerle başka insanların zarar göreceği düşünüyor insanlar. Biz bu sürecin üniversitemizde bir an önce normalleşmesini istiyoruz. Bu yapıyla anlam ilişkisi olan kim varsa devlet bunu temizlesin, kendi içinden atsın. Ancak bu sürecin Dicle Üniversitesi`nin tüm çalışanlarına mal edilmesi bizleri rahatsız ediyor. Devlet, paralel yapıyla ilgili ne varsa gereğini yapsın” dedi.

Bugüne kadar hep dar alanda faaliyet yürüttüklerini, bundan sonra daha dışa dönük çalışmalar içerisinde olacaklarını söyleyen Gümüş, panel ve bilgi şöleni noktasında faaliyet göstermek istediklerini söyledi.

Gümüş, “Biz Üniversitemizin paralel yapıdan çok, bilimsel proje çalışmalarıyla, gerek sağlık açısından gerekse de diğer açılardan Ortadoğu`nun merkezi olmasını istiyoruz.” İfadelerini kullandı.

Dicle Üniversitesinde paralel yapı için yapılan ihbarların 27 bin adet olduğunu sözlerine ekleyen Gümüş, “Paralel yapı iddialarına ilişkin ‘üniversitede 4 bin 40 çalışanımız var, üniversitemize yapılan şikâyet sayısı 27 bin, bu konuya ilişkin olarak şimdi 27 bin şikâyet varsa, ama Üniversitemizin komisyonu bu ihbarları kaale almıyor. İsimsiz ihbarlar değerlendirilmiyor, bu 27 bin şikâyet isimli mi isimsiz mi, detayını bilemiyorum. Bu konuda sonuçlar açısından değerlendirdiğimizde üniversitede bu işin isabetli gittiğini görüyoruz. İhbar sayısı çok fazla ancak işlemi yürüten komisyonlar bunu didik didik yapıp anlam ilişkisi olanlar üzerinden faaliyet yürütüyor. Şuanda üniversitede 140`a yakın ihracın olduğunu görüyoruz. Genel olarak değerlendirdiğimizde, bizce istisnaları hariç, komisyonun iyi çalıştığını görüyoruz. Tabi biz zahire göre konuşuyoruz. Komisyon ve çeşitli birimlerin elinde hangi veriler var bilemiyoruz.” dedi.

Referandum sürecine de değinen Gümüş, “İnsanlar tercilerinde bağımsızdırlar, gerek evet gerekse hayır derler. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yürütülen siyasetin halk tarafından olumlu görülmediğini görüyoruz. Sebebi yürütülen işlerin yanlışlıklarından değil, burada başka türlü propaganda oluşturuluyor.” ifadelerini kullandı. (Emrah Deniz-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir