• DOLAR 32.582
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2460.76
  • ...
Buralar batakhane!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

M. SIDDIK BİLGE - DİYARBAKIR

Son yıllarda Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyükşehirlerde sıkça rastlanan ve ahlâksızlık amacıyla kullanıldığı anlaşılan saatlik, günlük kiralanabilen evler büyük tehlikeler saçıyor. Toplumun dini inancı ve ahlaki değerlerine ters bu girişimin yaygınlaşması için çaba gösteren kirli odaklar ve para için hiçbir çirkeflikten geri durmayan kişiliksiz karakterlerin elbirliğiyle ortaya koyduğu bu ahlaksızlık, ülkenin birçok iline yayılmış durumda. Şehir içinde ailelerin kaldığı binalarda dahi saatlik kiralanan bu batakhane dairelerin önü bir türlü alınamıyor.

Müslüman halkı ifsat amacı taşıyan terörden de beter bu batakhaneler, yeri geldiğinde terörist faaliyetlerde bulunarak kanlı eylemler gerçekleştiren şer odaklar için de barınak olabiliyor.

5-10 BİN LİRA İDARİ PARA CEZASI VAR

OHAL kapsamında yayınlanan KHK ile günübirlik kiralanan evlerde kimlik bildirimi zorunlu hale getirilmiş durumda. Kimlik bildirimi yapmayan ya da aykırı kayıt tutanlar 5 bin ila 10 bin lira idari para cezasına çarptırılabiliyor.

NE DENETLEME NE UYGULAMA VAR!

Ancak ne kimlik bildirimi yapan ne de bu 1+1 batakhane evleri denetleyen ya da yaptırım uygulayan yok! Çok rahat bir şekilde kiralanan bu daireler için ne kontrat, ne kimlik hiçbir resmi evrak ise istenmiyor.

HALK HUZURSUZ VE ÖFKELİ!

Bu batakhane evlerin bulunduğu semt ya da mahallelerde halk huzursuz ve öfkeli. Polise yapılan ihbarların da fayda vermediği, kimi zamanlarda ise mahalle sakinleri ile karşı karşıya gelen bu batakhane evleri kiralayanlar linç edilmekten zor kurtuluyor.

YAPTIRIMIN OLMAMASI KİRLİ ODAKLARI CESARETLENDİRİYOR

Halkın büyük tepkisine neden olan 1+1 batakhane evlere bir yaptırımın olmamasını fırsat bilen kirli odaklar, bu kötülüğü Anadolu ve doğu illerinde de giderek yaygınlaştırıyor. Toplumu ifsat etme girişimi olan saatlik ve günlük evlerin kiralanmasını yaygınlaştıran şer kirli odakların hedefe koyduğu bir diğer il de maalesef sahabeler diyarı Diyarbakır oldu. Diyarbakır halkının büyük tepki gösterdiği bu batakhaneler için Vali Hüseyin Aksoy, konuyu hassasiyetle takip ettiklerini ifade ederken, Emlak Komisyoncuları ve Müşavirleri Derneği Başkanı Mustafa Koç, bu evlerin kötü amaçla kullanılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

VALİ AKSOY: KONUYU HASSASİYETLE TAKİP EDİYORUZ

Diyarbakır'da son zamanlarda artan saatlik ve günlük kiralık dairelerin, halkı tedirgin ettiğini ifade eden emlakçı ve vatandaşlar, endişelerini dile getirirken, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ise konuyu hassasiyetle takip ettiklerini söyledi. Son dönemlerde artış gösteren ve kötü amaçlı olarak kullanılan saatlik ve günlük kiralık evler, halkı özellikle de bina sakinlerini tedirgin ederken, konuyla ilgili açıklamada bulunan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy konuyu hassasiyetle takip ettiklerini, Diyarbakır Emlak Komisyoncuları Derneği Başkanı Koç ise evlerin kötü amaçla kullanılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

‘BU TÜR BİLGİLERİN BİZİMLE PAYLAŞILMASINI İSTİYORUZ`

Vali Hüseyin Aksoy, Diyarbakır'da artan saatlik ve günlük kiralık dairelerin fuhuş ve şiddet olaylarında kullanıldığı iddiaları hakkında açıklamada bulunarak, şunları söyledi:  “Bu konuda hassasız. Bu tür bilgilerin bizimle paylaşılmasını istiyoruz. Kabul edilebilir değil. Bu konunun üzerinde hassasiyetle dururuz. Bunlarla ilgili bir düzenleme var. İlgili birimlerimiz de bu konuyu hassasiyetle takip ediyor.”

Diyarbakır Emlak Komisyoncuları ve Müşavirleri Derneği Başkanı Mustafa Koç da bu tür uygulamaların kabul edilebilir olmayacağını belirtti.

"BİNALARDAKİ AİLELER RAHATSIZ OLABİLİRLER"

Günlük ve saatlik kiralık evlerden rahatsızlıklarını dile getiren halk, Diyarbakır'ın sahabeler şehri olduğunu ve halkın Müslüman olduğunu belirterek, bu tür evlerin kötü amaçlarla kullanıldığı için gerekli denetimlerin yapılmasını istedi.

Bu tür evlerin kötü amaçla da kullanıldığını belirten Sergeç Pehlivan, "Kimileri bu evleri günlük ya da saatlik tutarak kız arkadaşlarıyla eve gidiyor. Tabi bunlar yanlış şeyler. Binalardaki aileler rahatsız olabilirler." dedi.

"BU EVLERİN ÇOĞUNLUĞU KÖTÜ AMAÇLI KULLANILIYOR"

Saatlik ve günlük evlerin çok iğrenç bir hâl aldığını dile getiren Sidar Alkan, "Bu evlerin çoğunluğu kötü amaçlı kullanılıyor. Hemen karşımızdaki binada fuhuş yapılıyor. Kimsenin bu ailelerin huzurunu bozmaya hakkı yoktur. Diyarbakır'ın kendine göre bir örfü, âdeti vardır. Kendine göre bir yaşam biçimi ve değerleri vardır. Bu kültürün dışında bir hayat yaşamak ve başkalarını rahatsız etmek doğru değildir. Bir an önce bu tür olaylara müdahale edilmesi gerektiğine inanıyorum." şeklinde konuştu.

Evlerin günlük ve saatlik kiralanmasının hoş bir davranış ve uygulama olmadığını belirten Mahmut Akdan, "Bu konunun üstünde durulması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"BU TÜR EVLERİ ÖZELLİKLE GENÇLER KULLANIYOR"

Ahmet Karadağ ve Ahmet Dağ ise "Bu tür evlerin varlığını duydum, kullananları da duydum. Sonuçta binalarda aileler var, evli insanlar var. Bu tür evleri özellikle gençler kullanıyor. Genellikle kötü amaçlar için kullanılıyor. Bu evleri gençlere verenlerin yakalanıp polise teslim edilmesi gerekiyor. Çıkarları karşılığında gençlere bu evleri veriyorlar. Kim veriyorsa, Allah belalarını versin. Afişlerde ve reklamlarda da gördük bunları. Müslüman bir memlekette bunu yapmak hoş değil. Binalarda aile var, sen ne hakla ailelerin olduğu binada daireyi böyle işlerde kullanıyor ve kullandırtıyorsun." diye konuştu.

Günlük kiralık evlere tepki gösteren Hediye Eren de "Aileler bu konuda dikkatli olmalıdır. Evlerin gençlere verilmemesi gerekiyor. Çocuklarımıza sahip çıkmalıyız. Yetkililerin de bu konuda duyarlı olması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"2 SAAT 40, 3 SAAT 60, 4 SAAT 80, 4 SAATTEN SONRASI İSE 100 TL"

İLKHA muhabiri konunun vahametini orya koymak için internette arama motorundan saatlik evleri tarattığında birçok evin saatlik, günlük ve haftalık olarak kiralandığını gördü. Buradan temin edilen iletişim numarasından bir korsan emlakçı arandı ve 2 saatliğine bir daire kiralamak istendi.

Diyarbakır'da bir daireyi 2 saat için tahsis edebileceğini söyleyen korsan emlakçı, evi kiralayanın kim olduğunu, yaşını ve işini sormaması dikkat çekti. Ne zaman istenirse evi kiraya verebileceğini söyleyen emlakçı; fiyatların ise 2 saat için 40, 3 saat 60, 4 saat 80, 4 saatten sonrasının da 100 TL olduğunu söyledi.

Kiralanacak eve bir kadınla beraber gelineceğinin, bunun sorun olup olmayacağının sorulduğu emlakçı, "Hiçbir sıkıntı yok. Kız getirebilirsin. Bina sakinleri rahatsız olmaz. Sen iste biz evi arayalım." diye cevap verirken, eve içki getirilmesi bir sıkıntı meydana getirir mi sorusuna ise "Bira, içki, her istediğini getirirsin, sorun olmaz." demesi günlük, saatlik kiralık evlerin kullanılış amacındaki vahameti gözler önüne serdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir