• DOLAR 32.596
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2507.666
  • ...
Hırsız War!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Özcan / Doğruhaber

Kuruluşunu yaptığı katliamlarla başlatan siyonist israil, 1948`den bu yana işgalle devam ettirdiği savaş politikasını hız kesmeden sürdürüyor. İşgal rejimi İsrailin, Filistin`de dört bir koldan Yahudileştirme faaliyetleri uygulamalarıyla topraklarını gasp ettiği, yanı sıra 9 yıldır ambargo altında tutarak geleceğini kararttığı Gazze`ye yönelik yeni bir savaş başlatma cüretinde bulunabileceği belirtiliyor.

İşgalci israilin Gazze`ye savaş açma nedeni, Filistin topraklarını Yahudileştirme amacı taşıyor olsa bile bu sefer ki asıl sebep, siyonist Başbakan Binyamin Netanyahu'nun, hakkında açılan yolsuzluk davalarının üstünü örtmek... Bu iddiayı ortaya atan ise Haim Yellin adında Yahudi bir milletvekili.

2014 SALDIRILARININ YARALARI DAHA TAM SARILAMAMIŞKEN…

Siyonist işgal ordusu, 2014`te Gazze`ye başlattığı saldırılarda 2200`den fazla kişi hayatını kaybetmiş, binlerce kişi de yaralanmıştı. 51 gün süren saldırılarda 100 bin kişi evsiz kaldı. İsrailin yaptığı savaş suçu katliam ve yıkımları sadece seyretmekle yetinip çekingen bir üslupla kınayan Birleşmiş Milletler ise, Gazze`deki bu yıkım sonrası yeniden inşasının 30 yılı bulabileceği gerçeğini ifade etmekten çekinmiyordu.   

Gazze halkı, işgalcinin 2014`te yaptığı saldırıların yaralarını daha tam anlamıyla saramamışken Siyonistler yeni bir saldırının hazırlıklarını yapıyor.

YOLSUZLUK YAPAN NETANYAHU DİKKATLERİ BAŞKA YÖNE ÇEKMEK İÇİN GAZZE'YE SAVAŞ AÇABİLİR

İsrailli Yeş Atid Partisi üyesi Milletvekili Haim Yellin, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun hakkında açılan yolsuzluk davalarında dikkatleri başka yöne çekmek için Gazze'ye savaş açabileceğini söyledi.

İsrail'in Kanal 2 Televizyonu'nun haberinde, merkez sağ partisi Yeş Atid üyesi Milletvekili Yellin'in "Netanyahu, hakkında açılan yolsuzluk davaları nedeniyle kendisine yönelen dikkatleri yönlendirmek için, güneye (Gazze) yeni bir operasyon düzenleyerek, ülkeyi savaşa sürükleyebilir." ifadelerine yer verildi.

Yahudi milletvekili Yellin ayrıca, israil Eğitim Bakanı ve Yahudi Evi Partisi lideri aşırı sağcı siyasetçi Naftali Bennett ile İsrail İskan Bakanı ve Hepimiz Partisi üyesi Yoav Galant'ın da sağ kesimden oy toplamak için savaş istediğini aktardı.

“BU SİYASET DEĞİL, BİLAKİS SORUMSUZLUKTUR”

İsrailli siyasetçilerin Gazze'ye savaş açma ihtimallerini eleştiren Yellin, "Bu siyaset değil, bilakis sorumsuzluktur. Güneyde barış tesis etmek yerine insanları savaşla korkutmaktır." değerlendirmesini yaptı.

HAMAS DAHA ÖNCE UYARMIŞTI

Gazze'nin kontrolünü elinde bulunduran Hamas hareketi ise daha önce yaptığı açıklamada, Netanyahu'nun ülkenin iç gündemini değiştirmek ve kendisi hakkında açılan yolsuzluk davaları nedeniyle kendisine yönelen dikkatleri dağıtmak için Gazze'ye savaş açabileceğini belirtmiş, bundan dolayı da işgal rejimi israili uyarmıştı.

İŞGALCİ SİYONİST BAKANLARDAN SAVAŞ TAMTAMLARI!

Öte yandan işgal rejimi Eğitim Bakanı Bennett, geçen hafta yaptığı açıklamada, Gazze'ye yönelik bir savaşın uzak olmadığını savunarak "Bir sonraki savaş yakın. Asıl soru savaş olup olmayacağı değil ne zaman patlak vereceğidir. Hamas, hayatı inşa etme yerine savaş aletlerine yatırım yapıyor." demişti.

İşgalci israil ordu radyosuna açıklama yapan siyonist rejiminin İskan Bakanı Galant da "Gelecek ilkbaharda Hamas ile savaşa hazır olmalıyız." değerlendirmesini yapmıştı.

SAVAŞA BİR KISIM YAHUDİ HALK DA TEPKİLİ

İşgal rejiminin savaş politikaları, son zamanlarda Yahudi halkın da tepkilerine neden oluyor. Zaman meydanlarda boy gösteren savaş karşıtı kesim, mevcut yönetimin kendi çıkarları için İsraili savaşa sürüklediğini belirtip, gösteriler düzenleyerek Siyonist rejimi protesto ediyor.

YAHUDİ YAZAR ALON BEN DAVİD: HAMAS`I BİTİRMEK MÜMKÜN DEĞİL

Öte yandan siyasi analistlerden, Yahudi araştırmacı yazar Alon Ben David, siyasilerin İsrail toplumunu korku toplumuna dönüştürdüklerini belirterek Gazze`de Hamas ile yeni bir savaşın olacağına dair bir işaretin olmadığını ifade etti. israilli analist David, karaktersiz israilli liderlerin daha çok sorumluluk taşımaları gerektiğini belirterek Gazze halkının gönlünde taht kuran Hamas`ı bitirmek mümkün değil” dedi. David, “Korkutmayı artık bırakın! İsrail toplumunun kendisine umut verecek liderlere ihtiyacı var. Gazze ile yakında çıkacak bir savaşa gireceğimize dair en ufak bir emare bulunmamaktadır. Şayet varsa o zaman böyle bir çatışmaya biz koşuyoruz demektir. Nasıl da böylesine korku içinde yaşayan bir topluma dönüştük? Biz korku içinde yaşayan ve azınlık olduğu hissiyle yaşayan bir topluma dönüştük. Bizi korkutan siyasilerin çağrılarına hep kulak verdik” dedi.

Hamas`ın yeni bir çatışma istemediğini hatırlatan İsrailli yazar, Hamas`ın İsrail için stratejik bir düşman olduğunu ancak, Hamas`ı bitireceğini ve Gazze`deki varlığına son vereceğini zanneden varsa ise seraptan başka bir şey görmediğini belirterek, Hamas`ın Filistin toplumunda kök saldığını söyledi.

Ben David, “Hamas hareketi Gazze`nin derinliklerinde olan ve Gazze toplumunun içine kök salan, Gazze halkının kalbinde ve aklında yer edinen bir harekettir. Hamas`ı bitirmek istiyorsanız Gazze`yi yeniden işgal etmeniz gerekir. Bu da sizin yıllarınızı alacaktır” ifadesini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir