• DOLAR 32.2
  • EURO 34.981
  • ALTIN 2511.295
  • ...
"Diyarbakır Göç Raporu" toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

‘Diyarbakır Göç Raporu` konulu toplantıya katılan Vali Hüseyin Aksoy, ‘Göç Araştırması ve Uyum` ile ilgili raporun genel bir değerlendirilmesini yaptı.

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Vali Yardımcısı Tuğba Koşal, Yenişehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Özel, Bağlar Kaymakamı Tolga Toğan, Sur Belediye Başkan Vekili Bilal Özkan, HEGEM Şiddetle Mücadele Vakfı Başkanı Prof. Dr. Adem Solak, ilgili kurumların müdürleri ile STK temsilcileri katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Vali Aksoy, `Göç Araştırması ve Uyum` ile ilgili raporun genel bir değerlendirilmesini yaptıktan sonra, “Bugünkü toplantımız Diyarbakır`ın sosyal yapısı ile ilgili Valiliğimiz koordinasyonunda yapılmış olan ‘Göç Araştırması ve Uyum` ile ilgili raporun genel bir değerlendirilmesi ve bundan sonra yapacağımız çalışmalarda, neyi, nasıl yapabiliriz, konularının karşılıklı olarak görüşülmesi. Bu amaçla toplanmış bulunuyoruz. Özellikle Diyarbakır yoğun göç almış ve bu göç nedeniyle sosyal yapısında farklılaşmalar ortaya çıkan bir kent, almış olduğu göçün kent ile entegrasyonu, uyumu ve bu gelen kişilerin kendini Diyarbakırlı hissedebilmesi, bu konuda varsa sorunlar, bu sorunların hangilerinin olduğunu görmek ve bunlara karşı çeşitli projeleri ortaya koyabilmek adına bu çalışmayı yaptırdık.” dedi.

Konuşmaların ardından ‘Diyarbakır Göç Araştırması ve Uyum Raporu` hakkında karşılıklı görüş alış verişinde bulunuldu. (İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir