• DOLAR 32.585
  • EURO 35.035
  • ALTIN 2457.692
  • ...
Varto Müftülüğünden Bilgi Yarışması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Varto Müftülüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında İlköğretim Okulları arası Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed`in (sav) hayatı ile ilgili bilgi yarışması düzenlendi.
 

Varto Kültür Merkezi Konferans Salonundaki yarışma programına İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi Aktaş, İlçe Müftüsü Mehmet Koç, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri İbrahim Tanyeri ve A. Nasır Sever ve çok sayıda okul müdürü ile öğrenci ve velileri katıldı.
 

Varto Müftüsü Mehmet Koç, ilçede ilk defa düzenledikleri bu bilgi yarışmasının öğrencilerin din bilgilerini test etme açısından son derece faydalı olduğunu ve bu bilgi yarışmasını her yıl geleneksel hale getireceklerini belirtti.
 

Varto`da ilk defa düzenlenen bilgi yarışmasında yarışmacı öğrencilere İlçe Müftülüğü tarafından hazırlanan 15 soru soruldu. 15 soru sonunda Hürriyet İlköğretim Okulu ve Varto Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) eşit puanda olduğu için yedek sorulara geçildi.

Yedek soruların sonucunda da eşitlik değişmeyince Hürriyet İlköğretim Okulu ve Varto Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) birinciliği paylaştı. Atatürk İlköğretim Okulu ikinci, Çaylar Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) üçüncü oldu.
 

Dereceye girenlerin ödülleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi Aktaş, İlçe Müftüsü Mehmet Koç ve okul müdürleri tarafından verildi.
 

Yarışmaya katılan bütün öğrencilere müftülük tarafından çeşitli hediyeler verildi.

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/21035.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/21034.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/21033.jpg

İnan Sur - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir