• DOLAR 32.573
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2425.591
  • ...
Dondurma Çubuklarından Cami Minyatürleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KAHRAMANMARAŞ -  Her bir camiyi 6 aylık emek sonucu ortaya çıkartan Yıldıran, bunlardan elde edeceği gelirle engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye almayı amaçlıyor. Yıldıran, "Bunları yaptıktan sonra boş durmasını istemedim ve engelli vatandaşlarız için kullanmaya karar verdim" dedi.


Göksun Mal Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Yıldıran, çocukluğ unda mimar olmayı amaçladı ancak yaşam şartları onu memuriyete yönlendirdi. Bu merakını içerisinden bir türlü atamayan Yıldıran, boş vakitlerini minyatür cami ve ev yapmaya ayırdı. Zamanla bu merakı hobi olmaktan çıkıp hayatın bir parçası haline dönüştüren Yıldıran, sokakta, çöp kutularında gördüğü dondurma çubuklarını ve atık malzemeleri toplayarak bunları minyatürlerinde kullanmaya başladı.


Günlük 8 saat mesainin ardından evine döndükten sonra yaptığı minyatürleri şimdi hayırlı bir işte kullanmayı düşünen Yıldıran, yaptığı maketlerden elde ettiği gelirlerle engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye almayı amaçlıyor. Geceleri büyük emekler vererek binbir zorlukla şekil vererek hazırladığı minyatürlerini açılan Turizm Haftası sergisinde vatandaşların beğenisine sunan Yıldıran, bu hayırlı işi ömür boyu devam ettirmeyi planladığını kaydetti.


Sergilediği cami ve minyatür evlerde 5 yıllık emeği bulunduğunu dile getiren Yıldıran, "Bu dondurma çubuklarıyla ev yapma hevesi hobi olarak bende uyandı ve çubukları yerden, sokaklardan toplamaya başladım. Topladıktan sonrada biriktirip bunları kendi kafama göre kesip bir şeyler yapmaya çalıştım. Cami yapmaya başladık, ev yapmaya başladık. Güzel şeyler yapmaya başladık baya da uzun sürüyor ve ağır işçilik gerektiriyor gerçekten. Bir tanesi 5-6 ay sürüyor. Toplam bunların hepsinde 5 yıllık emeğim var" diye konuştu.


Minyatürlerin ortaya çıkmasının ardından sadece süs olarak kalmasına gönlünün razı gelmediğini ve hayırlı bir işe vesile olmak istediğini dile getiren Yıldıran, "Biz bunları yaptıktan sonra da düşündüm `boş durmasın` dedim. Bunların hepsiyle özürlü ve engellilere yardım olarak dönmesini istedim. Geliriyle özürlü vatandaşlarımıza engelli aracı almak için uğraşıyorum. Başka da hi çbir amacım yok" ifadelerini kullandı.


Gece ikilere kadar verdiği emekle ortaya çıkan minyatürlere şimdiden hayırsever bir işadamından talep olduğuna dikkat çeken Yıldıran, bir engelli aracının alınacağını sözlerine ekledi.

Netgazete

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir